Rusia: Momentul uluitor oferit de un viceguvernator. S-a pus în genunchi în faţa mulţimii care protesta

Rusia: Momentul uluitor oferit de un viceguvernator. S-a pus în genunchi în faţa mulţimii care protesta

Imagini uluitoare oferite de către viceguvernatorul de Kemerovo, Serghei Țivilev! Acesta s-a pus în genunchi în faţa unei mulţimii furioase ce protestat în oraşul siberian ca urmare a incendiul devastator de duminică de la un centru comercial care a dus la moartea a 64 de persoane, dintre care 41 erau copii.

Gestul lui Serghei Țivilev, viceguvernator de Kemerovo, a venit după ce cu câteva ore în urmă a acuzat-o pe una dintre rudele victimelor, care și-a pierdut cinci dintre membrii familiei în flăcări, că prin protest nu căuta altceva decât o „auto-promovare”, conform publika.md.

„Le cer iertare tuturor oamenilor care se află în această situație dificilă”, a spus Țivilev și a îngenuncheat pe treptele clădirii guvernoratului din orașul industrial siberian.

Într-o discuție cu rudele celor morți, Vladimir Chernov, celălalt viceguvernator, a declarat că focul a izbucnit la un loc de joacă din mall și din cauza unei trambuline din cauciuc spumant.

„Versiunea preliminară este că unul dintre copii a avut o brichetă. Focul a pornit de la acea trambulină. Era umplută cu cauciuc spumant, care s-a aprins ca praful de pușcă”, a precizat Vladimir Chernov.

În schimb, Vladimir Putin a declarat ziua de miercuri drept una de doliu naţional în Rusia şi s-a deplasat personal şi a depus flori într-un loc amenajat în memoria victimelor în apropierea clădirii centrului comercial Zimniaia Vişnia („Vişina de iarnă”), unde locuitorii au adus flori, jucării de pluş şi fotografii ale celor morţi, şi a denunţat o „neglijenţă criminală” ca aflându-se la originea tragediei.

Tags: