Politicienii americani sugerează suspendarea lui Obama, din cauza atacurilor asupra Libiei

Politicienii americani sugerează suspendarea lui Obama, din cauza atacurilor asupra Libiei
Mai mulți politicieni americani s-au arătat nemulțimiți în privința atacurilor aeriene asupra Libiei aprobate de președintele Barack Obama, notează Talking Post. Democrații și republicanii americani au sugerat...

Mai mulți politicieni americani s-au arătat nemulțimiți în privința atacurilor aeriene asupra Libiei aprobate de președintele Barack Obama, notează Talking Post. Democrații și republicanii americani au sugerat ca președintele american să fie suspendat din funcție pe motiv că liderul de la Casa Albă nu s-a consultat cu Congresul înainte de a ordona intervențiile militare în Libia.

Democratul Dennis Kucinich a declarat că „președintele Obama a acționat fără aprobarea Congresului. Nu a avut autorizația Congresului și nu a respectat Constituția”.

„Acest fapt nici măcar nu este discutabil, o astfel de hotărâre, care implică punerea în pericol a personalului american, femei și bărbați, fie că sunt în Aviație sau în Marină, este o decizie serioasă, care nu poate fi luată doar de către președinte”, mai susţine Kucinich.

Barack Obama nu este singurul președinte care a inițiat atacuri militare fără a se consulta cu Congresul. Bill Clinton a ordonat în 1999 o intervenție militară împotriva regimului lui Slobodan Miloșevici. În 1992, președintele Bush a ordonat acțiuni militare în Somalia, iar în anul 1986 președintele Reagan a aprobat atacuri împotriva regimului lui Gaddafi.

Conform Constituţiei americane, președinții sunt obligați să se consulte cu Congresul în cazul unor intervenţii militare și trebuie să aștepte consimțământul membrilor timp de 60 de zile.

Ultima oră
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”
21:27 - MAE: Grevă națională vineri la nivelul transportului aerian din Italia. Vor fi perturbate zborurile efectuate pe rute naționale și internaționale
21:26 - Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: „Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății”
21:20 - Florin Cîțu dă vina pe USR și AUR pentru eșecul campaniei de vaccinare: Un partid care spune că promovează vaccinarea se duce lângă un partid care este împotriva, atunci românii nu mai înțeleg nimic (VIDEO)
21:13 - Florin Cîțu: România a fost verde cel mai mult timp din UE / Discuțiile cu Ministerul Sănătății erau de foarte multe ori despre agențiile de medicamente, despre acea agenție de investiții cu salarii imense, dar nu despre pandemie (VIDEO)