Polonia a furnizat Ucrainei peste 240 de tancuri și 100 de vehicule blindate

Polonia a furnizat Ucrainei peste 240 de tancuri și 100 de vehicule blindate
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Maishev

Ajutorul militar oferit de Polonia Ucrainei vizează peste 240 de tancuri şi 100 vehicule blindate, a declarat marţi preşedintele polonez Andrzej Duda, relatează dpa, citată de Agerpres.

La acestea se adaugă sistemede rachete, mitraliere şi muniţie, a afirmat preşedintele Duda în cursul unei întâlniri cu ambasadori.

În total, Polonia a oferit sprijin militar în valoare de peste 1,6 miliarde de dolari cu scopul de a opri războiul din Ucraina şi de a se asigura că acesta nu se extinde pe teritoriul polonez.

Pe plan interm de teama unei agresiuni ruse, guvernul polonez va lansa un „program naţional de promovare a tragerii cu arme de foc” cu construirea a cel puţin 314 facilităţi, câte una în fiecare raion al ţării, unde cetăţenilor li se oferă cursuri de tir cu arme de calibru mic şi puşti şi posibilitatea de a practica regulat.

Polonia, în vizorul rușilor

Serviciile de Securitate a Poloniei susțin că autoritățile de la Moscova desfășoară o serie de activități țintite asupra dreptului fundamental al polonezilor la propria lor statalitate și securitate. Securiștii susțin că Polonia ar fi următoarea țintă a Rusiei.

„De ani de zile, Polonia a fost ținta Rusiei, care folosește propaganda și dezinformarea împotriva Poloniei. Kremlinul desfășoară diverse activități, al căror scop este să atace dreptul fundamental al polonezilor la statalitate și securitate”, scrie Stanisłav Żharin, reprezentantul Serviciilor de Securitate pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe