Polonia vrea să ridice un zid la hotar cu Kaliningrad. Varșovia se teme de valul de migranți

Polonia vrea să ridice un zid la hotar cu Kaliningrad. Varșovia se teme de valul de migranți
Foto: Hepta/Sputnik / Vitaly Nevar.

Polonia ar putea să construiască un gard la granița cu orașul rusesc Kaliningrad. Autoritățile de la Varșovia se tem de un eventual val de migranți africani și asiatici care ar putea încerca să treacă frontiera.

Rusia și Belarus ar folosi migranții pentru un război-hibrid

Oficialii polonezi consideră că Rusia și Belarus ar folosi migranții pentru un război-hibrid. În următoarele săptămâni, țara se așteaptă la o criză similară cu evenimentele care aveau loc la hotarul cu Belarus anul trecut.

Atunci, mii de persoane din Africa și Orientul Mijlociu traversau Belarusul, ca să ajungă la hotarele Uniunii Europene. În acea perioadă, Minskul era acuzat că i-ar direcționa intenționat spre frontiera UE.

Polonia ar construi un gard la hotar lângă Kaliningrad

Pe de altă parte, administrația Lukașenko învinuia Varşovia şi Bruxelles de criza umanitară care a condus la moartea mai multor migranţi în pădurile de-a lungul frontierei, conform Digi24. Krzysztof Sobolewski, secretar general al partidului de la putere, „Lege şi Justiţie”, a declarat la postul public de radio din Polonia că vine cu ideea de a construi un gard la hotar lângă Kaliningrad. Inițiativa a apărut după ce Moscova a anunțat că în regiune ar putea fi operate mai multe zboruri din și spre Asia și Orientul Mijlociu.

Kremlinul a punctat că peste ani „toate zidurile cad”. Aceasta a fost reacția secretarului de presă a lui Putin, Dmitrii Peskov după declarațiile de la Varșovia, relatează reliatatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:10 - Preot din Moscova, filmat în timp ce lovea o bunicuță doar pentru că s-a apropiat să vândă câteva flori mai aproape de el (VIDEO)
18:06 - Job-urile care îți pot asigura un venit de 4.000 de lei pe lună / Multe domenii caută oameni talentați și calificați
17:54 - Florin Cîțu: În PNRR scrie foarte clar că nu trebuie să existe mai multe sisteme de pensii și că nu putem să mai avem creșteri din pixul politicianului. Poți să introduci câteva excepții, dar astăzi la noi e Vestul Sălbatic (VIDEO)
17:53 - Un român a fost găsit înjunghiat mortal, în Marea Britanie, după ce a câștigat 2.000 lire la cazino
17:40 - Ce trebuie să știe românii care cumpără pește pentru masa de Buna Vestire. Este unul dintre cele mai perisabile alimente
17:37 - Cât costă o porție de sarmale de post la târgurile din București / Prețul acestora este aproape ca cel al unui kilogram de carne
17:37 - Ziua și cutremurele în Turcia: Mai multe seisme au avut loc vineri dar și în ultimele zile
17:29 - Oamenii Iranului au atacat o bază americană din Siria, ca răzbunare pentru o serie de lovituri de răspuns pe care le-a lansat SUA. Au fost înregistrate victime în ambele tabere
17:18 - Mihai Petre, noul jurat de la „Te cunosc de undeva!” / Celebrul dansator face primele declarații despre noul său proiect de la Antena 1
17:18 - Petre Daea, noi precizări despre banii europeni pentru fermierii români: „O sumă extraordinar de mică, derizorie”