Postul public francez RFI a cerut scuze după ce a ”omorât” mai multe personalități, între care pe Regina Elisabeta a II-a, Pelé și Clint Eastwood

Postul public francez RFI a cerut scuze după ce a ”omorât” mai multe personalități, între care pe Regina Elisabeta a II-a, Pelé și Clint Eastwood
Foto: Captură site rfi.fr

Postul public francez Radio France Internationale a cerut scuze după ce a publicat pe site-ul său, din greșeală, mai multe necrologuri, între care cel al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii sau pe cel al fostului mare fotbalist brazilian Pelé.

RFI a publicat din greșeală necrologurile unor personalități care trăiesc

Luni, pe site-ul Radio France Internationale au apărut necrologurile mai multor persoane publice care trăiesc, între care regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și fostul mare fotbalist brazilian Pelé, informează The Guardian.

Au mai fost declarați morți ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, fostul președinte american Jimmy Carter, liderul cubanez Raul Castro și actorii Clint Eastwood, Sophia Loren și Brigitte Bardot.

Mogulul media francez Bernard Tapie, în vârstă de 77 de ani, a fost și el ”ucis”. În cazul său, nu e prima dată când necrologul i-a fost publicat din greșeală de instituții media importante.

RFI a cerut scuze după ce a ”ucis” mai multe persoane publice

RFI a transmis apoi că articolele în cauză au fost publicate pe site-ul său din cauza unor „probleme tehnice”.

„Cerem scuze tuturor persoanelor îngrijorate, precum și ție, cititorule, care ne urmărești și ai încredere în noi”, a transmis postul public de radio francez.

Contul de Twitter al RFI, care a devenit ținta glumelor și ironiilor după această gafă, a anunțat că se „mobilizează pentru a remedia rapid problema”.