Povestea prostituției într-un stat musulman: Meseria este transmisă din generație în generație, iar cei mai fideli clienți sunt persoane de rang înalt (FOTO)

Povestea prostituției într-un stat musulman: Meseria este transmisă din generație în generație, iar cei mai fideli clienți sunt persoane de rang înalt (FOTO)

Bangladesh e una dintre puținele națiuni musulmane unde prostituția e legală, iar cel mai vechi bordel al țării se numește Kandapara, unde sute de femei și fete vând sex pentru mii de bărbați.

Fotografa Sandra Hoyn a petrecut mai mult timp în cel mai vechi bordel din țară și a stat de vorbă cu prostituatele. Povestea spusă de aceasta în imagini a fost premiată de legendara companie Magnum Photos.

Kandapara funcționează de 200 de ani. În 2014 a fost demolat, dar a fost repus pe picioare de mai multe organizații neguvernamentale. Reprezentanții acestora au explicat că în bordel sunt două tipuri de femei: cele care acolo s-au născut și nu știu să facă altceva și femeile care au fost maltratate de soți și au băsit la bordel un refugiu, scrie click. Astfel, acest loc a fost prezentat ca un refugiu și ca un serviciu stabil pentru aceste femei.

Fotografa Sandra Hoyn povestește că multe dintre tinerele care au între 12 și 14 ani sunt victimele traficului de carne vie și provin din familii foarte sărace. Odată ajunse acolo, acestea nu au niciun fel de drepturi, aparțin unei Madame, au datorii și nu au dreptul de a ieși din bordel sau de a deține bani.

De îndată ce-și plătesc datoriile însă, lucru care se întâmplă în maximum cinci ani, fetele devin prostituate independente. Asta înseamnă că pot refuza anumiți clienți, își pot gestiona singure banii și au dreptul de a ieși din bordel.

Regulile sunt bine stabilite și nimeni nu le încalcă.

Clienții sunt de toate rangurile: polițiști, politicieni, fermieri, pescari, muncitori, grupuri de adolescenți. Unii vor pur și simplu o partidă de sex. Alții revin, în speranța că vor găsi aici dragostea vieții lor, spune fotografa.

Ca un paradox, tinerii nu au voie să-și țină iubita e mână în public până să se căsătorească și, evident, nici să facă sex cu ea. Astfel, ei vin la bordel, unde se simt liberi de orice prejudecăți.

Sandra Hoyn mai spune că a văzut mulți bărbați intrând în bordel doar pentru a bea un ceai cu femeile care trăiesc aici. În orice alt loc public din Bangladesh i-ar fi fost imposibil să invite la un ceai o femeie străină. La fel, mulți dintre clienții bordelului beau aici alcool, lucru interzis în Bangladesh, ca în orice altă țară musulmană.

Vezi AICI mai multe fotografii.

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele