Poziție șocantă a unui editorialist german: Ucraina ar trebui să renunțe la teritoriile din est pentru a salva restul țării

Poziție șocantă a unui editorialist german: Ucraina ar trebui să renunțe la teritoriile din est pentru a salva restul țării
Foto: ticotimes.net

Un editorialist din Germania susține că Ucraina ar trebui să renunțe la teritoriile din est pentru a salva restul țării. E pentru prima dată când în presa germană apare o opinie atât de tranșantă referitoare la conflictul din estul Ucrainei.

„Armata ucraineană ar trebui, din acest motiv, să capituleze. Ucraina are de partea sa întreaga dreptate. Dar Donbasul e pierdut, cel puțin deocamdată. Dacă Poroșenko nu înțelege asta, e în pericol să piardă o bătălie mult mai mare: cea pentru o Ucraină modernă și europeană”, scrie un editorialist al revistei germane Spiegel, citat de Hotnews.

În editorialul său, acesta susține că declarațiile președintelui ucrainean cu privire la orașul Debaltseve nu corespund cu realitatea și atrage atenția că Poroșenko ar trebui să privească realitatea “teritoriile controlate de separatiști în estul Ucrainei sunt pierdute pentru Kiev pe termen mediu”.

“Ucraina nu poate câștiga acest război. Dacă încearcă totuși să câștige, atunci nu face altceva decât să joace cartea dușmanului. Războiul însuși este arma cu care Rusia vrea să întoarcă revoluția din Maidan. Victoria separatiștilor de la Debaltseve poartă semnătura evidentă a Moscovei”, mai scrie editoriastul.

Jurnalistul consideră că războiul din estul Ucrainei a fost reacția Moscovei la înfrângerea pe care a suferit-o în Maidan, atunci când revoluționarii din Maidan l-au detronat pe șeful statului Viktor Ianukovici.

“La un an după revoluție, Ucraina ar fi pe calea trădării idealurilor pentru care oamenii au ieșit în Maidan”, mai scrie editorialistul.