Pregătiri de taină pentru vizita lui Donald Trump în Marea Britanie: Brexit și Huawei, pe agenda președintelui american

Pregătiri de taină pentru vizita lui Donald Trump în Marea Britanie: Brexit și Huawei, pe agenda președintelui american

Donald Trump, președintele SUA, se va avânta, cel mai probabil, în contextul tumultuos al Brexitului, săptămâna viitoare, în vizita pe care o desfășura la Londra, acolo unde îi va sugera premierului britanic Theresa May că succesorul ei trebuie să interzică Huawei în construcția rețelelor de telecomunicații 5G, potrivit Reuters.

Tot în timpul vizitei, care va avea loc între 3 și 5 iunie, Trump și Melania, soția sa, se vor bucura de un prânz cu Regina Elizabeta, un ceai cu Prințul Charles, un banchet la Palatul Buckingham și un tur la Westminster Abbey – locul destinat încoronării monarhilor englezi pentru ultima mie de ani.

Pe lângă această desfășurare de forțe, impredictibilul președinte american va veni cu propria lui agendă: el va face lobby pentru un eurosceptic drept succesor al lui May la șefia Partidului Conservator, dar va cere și o poziție mai dură a Regatului Unit în negocierile cu China și Huawei.

„Nigel Farage îmi este prieten. Boris îmi este prieten. Cred că amândoi sunt figuri importante acolo – cred că au făcut o treabă excelentă. Îmi place de ei. Adică îmi sunt prieteni, dar nu m-am gândit să-i și sprijin efectiv. Poate că nu e treaba mea să sprijin oameni, dar le port un mare respect amândurora”, a spus Donald Trump despre Nigel Farage și Boris Johnson, doi dintre cei mai euroscpetici adepți ai Brexitului.