Premieră: Două tarabe cu mâncare din Singapore au primit câte o râvnită stea Michelin

Premieră: Două tarabe cu mâncare din Singapore au primit câte o râvnită stea Michelin
Foto: twitter.com/LianneChiaCNA

Două standuri cu mâncare din Singapore au primit, în premieră, câte o stea Michelin, informează pri.org. Este vorba două tarabe ale unor negustori ambulanți, Hill Street Tai Hwa Pork Noodle și Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle.

Michael Ellis, directorul general al Ghidurilor Michelin, a declarat că în luarea acestei decizii s-a ținut cont de ”calitatea ingredientelor, arome, tehnicile de gătit și emoțiile generale pe care comercianții le pun în felurile de mâncare”.

”Asta cred că este cu adevărat ceva unic în Singapore”, a mai spus Michael Ellis.

Pentru vânzătorii ambulanți, primirea râvnitei stele Michelin este o veste fantastică.

”Am auzit de Ghidul Michelin, dar nu m-am gândit niciodată că vor acorda o astfel de distincție unui negustor ambulant”, a declarat Chan Hong Meng de la Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle.

Acesta se așteaptă ca, după primirea acestei distincții, mai mulți clienți înfometați să vină la standul său.

”Clienții așteaptă, de obicei, între 45 de minute și o oră. Dar cred că acum vor trebui, probabil, să aștepte între o oră și jumătate și două ore”, a mai spus comerciantul.

Întrebat care este secretul preparatelor sale, Tang Chay Seng de la Hill Street Tai Hwa Pork Noodle a declarat că nu există niciun secret, însă este important ca ingredientele să fie proaspete.

Potrivit estimărilor, în Singapore există 15.000 de tarabe cu mâncare sau vânzători ambulanți, ceea ce înseamnă că acordarea de stele Michelin doar pentru două standuri nu reflectă diversitatea produselor.

Acordarea unei stele Michelin reprezintă recunoașterea faptului că un restaurant oferă ”preparate de înaltă calitate și este un loc unde merită să te oprești”.