Premierul Israelului, vaccinat anti-COVID cu a doua doză: „Am intrat împreună în pandemie și vom fi primii din lume care vor ieși din ea”

Premierul Israelului, vaccinat anti-COVID cu a doua doză: „Am intrat împreună în pandemie și vom fi primii din lume care vor ieși din ea”

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a primit a doua doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer, alături de ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, fiind primii doi israelieni care primesc cea de-a doua doză de ser, anunță The Jerusalem Post.

Benjamin Netanyahu, vaccinat cu a doua doză anti-COVID

În primele trei săptămâni ale campaniei de vaccinare în Israel, 1,8 milioane de persoane au primit prima doză, 20% din populaţie şi 70% dintre persoanele cu cel mai mare risc. De asemenea, majoritatea personalului medical şi multe dintre forţele de securitate sunt vaccinate.

„Deși am experiență, sunt încântat”, a spus primul ministru israelian, menționând că Israelul este prima în lume în ceea ce privește rata vaccinărilor.

„Sunt sigur că toți cetățenii Israelului care sunt pe cale să primească a doua doză de vaccin sunt entuziasmați ca mine… Primul transport uriaș urmează să sosească mâine și prin Operațiunea „Revenirea la viață”, vom putea să deschidem rapid economia, pub-urile, restaurantele, sălile de sport, școlile, sinagogile și teatrele. Vom face acest lucru prin intermediul pașaportului verde; vom intra în detalii despre acest lucru mai târziu”, a declarat Netanyahu.

„Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de două lucruri de la voi, cetățeni ai Israelului: să „Dați un umăr” (numele campaniei de vaccinare – n.r.) la vaccin și celălalt să blocăm răspândirea mutațiilor. O vom face împreună. Am intrat împreună în corona și vom fi primii din lume care vor ieși din ea, mai puternici ca niciodată”, a concluzionat premierul.

Acum, Ministerul Sănătății trebuie să publice noua listă de vaccinări prioritare. Se pare că profesorii vor fi următorii care vor primi primele doze de vaccin, urmați de persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

La sfârşitul lui noiembrie, Israelul a achiziţionat opt milioane de doze de vaccin de la Pfizer, cu o livrare prevăzută începând cu ianuarie 2021, însă primele vaccinuri au sosit chiar înainte de Hanuka, Sărbătoarea evreiască a Luminilor, celebrată începând de joi.

Israelul, care intenționează să producă propriul vaccin anti-coronavirus, a comandat de asemenea şase milioane de doze de la compania Moderna, pentru un total de 14 milioane de doze ce ar putea imuniza în final circa şapte dintre cele nouă milioane de israelieni, vaccinarea implicând două doze.

Israelul producepropriul vaccin anti-coronavirus

Încă de la debutul pandemiei, premierul Benjamin Netanyahu a mandatat Institutul Israelian de Cercetări Biologice (IIBR) să dezvolte un vaccin împotriva virusului SARS-COV-2.

Primele teste clinice (efectuate pe oameni) ale acestui potenţial vaccin,denumit „BriLife”, au debutat pe data de 1 noiembrie.

În cazul studiului israelian, laboratoarele IIBR au produs un vaccin de tip VRV care a indus un „răspuns imun eficient”la animale mici, precum şoareci, hamsteri şi iepuri, dar şi la vieţuitoare mai mari, cum ar fi porcii, a declarat doctorul Shmuel Shapira, directorul institutului.

La testul experimental din Israel vor lua parte, în primă fază, optzeci de voluntari, număr care va fi extins până la 960 de persoane în decembrie. Dacă testele se vor desfăşura cu succes, o a treia etapă, la care vor participa 30.000 de voluntari, este programată pentru aprilie-mai.

Dacă va obține toate certificările, vaccinul anti-Covid ar putea fi gata pentru utilizarea de către publicul larg până la finalul verii viitoare, a anunțat agenția de presă Reuters.

Ultima oră
23:56 - Cine este Evgheni Muraev, indicat de Marea Britanie drept posibil candidat al Rusiei pentru o schimbare de regim în Ucraina. Moscova, acuzată că vrea să instaleze un guvern pro-rus la Kiev
23:25 - Amenințare falsă cu bombă într-un restaurant din centrul Ploieștiului. Bărbatul care alertase autoritățile a fost dus la sediul poliției
23:09 - Trei bărbați arestați după ce au intrat în casa unor dame de companie și au sustras bani și bunuri
22:44 - Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru testarea COVID-19. Alexandru Rafila: Testarea la medicul de familie, soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare
22:17 - Ion Țiriac ar avea de 10 ori mai mulți urmași decât se știa: „Am trei copii oficiali și 30 neoficiali” (GALERIE FOTO)
21:46 - Varianta Omicron ar putea anunța într-adevăr sfârșitul pandemiei, spune directorul OMS pentru Europa: „Acest virus a surprins de mai multe ori, deci trebuie să fim foarte atenți”
21:12 - Nicușor Dan: Ar fi ieșit duminică la lucru mult mai mulți șoferi și vatmani dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat / Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, precum și iresponsabilitatea Gabrielei Firea
20:51 - Armen Sarkissian demisionează de la președinția Armeniei. Președintele țării, spune el, nu are prerogativele necesare pentru a influența politica în vremuri de criză
20:28 - O femeie a murit într-un accident violent pe E58. Mașina în care se afla a intrat pe contrasens într-o curbă periculoasă și a lovit un alt autoturism (FOTO)
20:06 - La ce oră se joacă și cine transmite la TV meciul Simona Halep – Alize Cornet din optimile de finală de la Australian Open 2022