Premierul italian Enrico Letta amenință să demisioneze dacă nu va obține sprijinul Parlamentului

Premierul italian Enrico Letta amenință să demisioneze dacă nu va obține sprijinul Parlamentului
Premierul Italiei, Enrico Letta, spune că va demisiona dacă Cabinetul său nu va fi susținut de votul parlamentar care va avea loc săptămâna următoare, anunță BBC News. Avertismentul lui Letta vine după ce...

Premierul Italiei, Enrico Letta, spune că va demisiona dacă Cabinetul său nu va fi susținut de votul parlamentar care va avea loc săptămâna următoare, anunță BBC News.

Avertismentul lui Letta vine după ce Guvernul ce-l conduce nu a reușit să aprobe măsurile bugetare necesare.

”Nu am nicio intenție să schiopătez în continuare sau să fiu ținta unor atacuri continue. Fie mergem inainte, punând interesele țării și ale cetățenilor pe primul loc, fie experiența ia capăt aici”, a declarat Letta.

Executivul este constituit dintr-o coaliție instabilă între partidul lui Letta și cel al fostului premier Silvio Berlusconi.

Ultima oră
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)