Presa de stat din Coreea de Nord: Oamenii sunt „devastați” de cât de slab a ajuns Kim Jong-un. „Toți spun că le-au curs lacrimile”

Presa de stat din Coreea de Nord: Oamenii sunt „devastați” de cât de slab a ajuns Kim Jong-un. „Toți spun că le-au curs lacrimile”
Foto: Hepta - DPA Images

Presa de stat din Coreea de Nord susține că oamenii sunt extrem de îngrijorați din cauza scăderii în greutate a liderului Kim Jong-un. Aceasta citează un locuitor din Phenian, care a susținut că toată lumea are inima frântă.

Kim Jong-un a slăbit. Cum tratează subiectul presa din Coreea de Nord

Referirea a fost făcută în contextul în care analiştii străini au observat, la începutul acestei luni, că liderul autocrat a slăbit foarte mult, notează Reuters.

„Văzând că secretarul general respectat arată atât de slab frânge atât de mult inima poporului. (…) Toți spun că le-au curs lacrimile”, a spus bărbatul, pentru KRT.

Nu se știe motivul scăderii în greutate a lui Kim Jong-un.

Coreea de Nord, vizată de sancțiuni internaționale din cauza programelor sale militare, se confruntă de mult timp cu o criză alimentară. Situația a fost agravată de pandemie, dar și de taifunuri și inundații. Un pachet mic de ceai negru a ajuns să coste circa 70 de dolari, în timp ce un pachet de cafea, peste 100 de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:09 - UE vrea bani și de la Big Tech pentru implementarea 5G pe continent
15:56 - Avertisment financiar: lira sterlină va scădea sub dolar, e posibil ca Liz Truss să fie înlocuită
15:54 - Baba Vanga, previziunea horror pentru 2023: o țară mare va testa armele biologice pe oameni
15:49 - Ucrainenii din zonele ocupate se tem că vor fi mobilizați să lupte pentru Rusia după referendumuri. Primarul din Melitopol: Oamenii sunt luați direct de pe stradă și forțați să voteze pentru întreaga familie
15:33 - Cele mai mari valori din istorie pentru dolar şi franc elveţian la cursul BNR
15:27 - Emilia Șercan, despre Sorin Cîmpeanu: Nu poți să nu observi că ministrul Educației de astăzi legiferează în favoarea profesorului universitar care a plagiat în 2006. Putem vorbi despre un dublu plagiat (VIDEO)
15:23 - Ce este fenomenul „shrinkflation”, cum pot să fie păcăliți românii în magazine și ce e de făcut ca să economisim când mergem la cumpărături
15:17 - Liderul de la Kremlin a plecat în vacanță după ce a decretat mobilizarea rușilor pentru război. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras” Putin
14:58 - Reprezentant al românilor din Italia: Am avut informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota Fratelli d`Italia. Partidul a lăsat loc de înțeles că e interesat ca românii să se integreze în politica de dreapta (VIDEO)
14:57 - Imagini incredibile cu Ana Maria Prodan, ieșind de la INML / Are mâna și piciorul în ghips după bătaia cu Reghecampf (FOTO)