Președintele Consiliului European va convoca un summit extraordinar la nivel de șefi de stat, dacă miniștrii nu ajung luni la un consens în privinţa imigranţilor, în cadrul reuniunii JAI

Președintele Consiliului European va convoca un summit extraordinar la nivel de șefi de stat, dacă miniștrii nu ajung luni la un consens în privinţa imigranţilor, în cadrul reuniunii JAI
Foto: paginadepolitica.ro

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat vineri că va convoca un summit extraordinar pe problema migrației dacă miniștrii de interne nu dau dovadă de ”solidaritate și unitate” la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) de luni, relatează DPA și Reuters, citate de Agerpres.

”Fără un semn concret de solidaritate și unitate din partea miniștrilor de justiție și afaceri interne luni, voi convoca un summit extraordinar al Consiliului European în septembrie pentru criza refugiaților”, a scris el pe Twitter.

După contactele recente cu statele membre UE, Tusk spune că este ”mai optimist astăzi că suntem mai aproape de o soluție bazată pe consens și solidaritate veritabilă”.

Guvernele UE nu au ajuns încă la un consens privind redistribuirea refugiaților în cadrul blocului comunitar, după ce Comisia Europeană a propus cote obligatorii pentru preluarea a 160.000 de migranți. Această variantă primește sprijin numai din partea Germaniei și Franței.

Următorul summit programat al șefilor de stat și de guvern din țările UE va avea loc la 15-16 octombrie.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)