Președintele din Filipine numește femeile `curve` chiar la un eveniment despre egalitatea de șanse! Duterte: `Iubesc femeile, d-asta am două neveste`

Președintele din Filipine numește femeile `curve` chiar la un eveniment despre egalitatea de șanse! Duterte: `Iubesc femeile, d-asta am două neveste`

Rodrigo Dutertea surpins audiența unui eveniment despre egalitatea de șanse, după ce a jignit femeile, numindu-le „curve”, potrivit Libertatea. Controversatul șef de stat nu s-a oprit aici, adresându-se audienței cu expresia „femei nebune”.

„Criticați fiecare cuvânt pe care îl spun”, s-a plâns apoi Rodrigo Duterte.

Președintele filipinez nu este la prima abatere de acest gen. În urmă cu o săptămână, Duterte le-a avertizat pe femei „să stea departe de preoții catolici” spunând că ar putea fi înghesuite într-un colț al bisericii imediat ce preotul „le-ar simți mirosul trupului”. „Nu e vina mea că asta se întâmplă” a mai spus Duterte, potrivit The Guardian.

„Iubesc femeile, d-asta am două neveste, asta înseamnă că îmi plac femeile”, s-a justificat acesta în fața audienței, care a izbucnit în hohote de râs.

Președintele din Filipine este deja un reprezentat de seamă al comentariilor cu misoginism flagrant. În campania sa electorală din 2016, Duterte a vorbit despre o revoltă dintr-o pușcărie australiană în 1989, unde deținuții au făcut coadă pentru a viola o femeie misionar. Duterte a glumit spunând că ar fi vrut și el să aibă șansa să o violeze.

Nu în ultimul rând, publicația amintește că, în ciuda comentariilor scandaloase pe care le face, popularitatea lui Rodrigo Duterte rămâne la o cotă de aproximativ 76%.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)