Președintele Dodon roagă populația să iasă în stradă, duminică, în sprijinul Guvernului Maia Sandu! Criza politică de la Chișinău a adus rivalii tradiționali în aceeași tabără (VIDEO)

Președintele Dodon roagă populația să iasă în stradă, duminică, în sprijinul Guvernului Maia Sandu! Criza politică de la Chișinău a adus rivalii tradiționali în aceeași tabără (VIDEO)
Foto: Hepta - Aleksey Nikolskyi

Un marș de susținere a Guvernului Maia Sandu va avea loc duminică, în fața Parlamentului din Republica Moldova, a anunțat președintele Dodon, în urma consultărilor cu PSRM și blocul ACUM, potrivit unimedia.info.

„Am avut o discuție cu Maia Sandu, Andrei Năstase și Zinaida Greceanîi despre situația actuală și acțiunile întreprinse în zilele următoare. La ziua de azi această nouă guvernare este susținută de tot mai multă lume din interiorul țării, aleși locali, consilieri, vin sute de mesaje. Vă rog să ieșiți cu declarații în susținerea guvernului legitim. Nu vă temeți. Dați dovadă de curaj. Dacă în următoarele zile vom fi mai mulți, atunci transmiterea pașnică a puterii va fi mai simplă și rapidă.

Dacă veți aștepta, poate va ajunge la destabilizare. Mă bucur că partenerii noștri vin cu susținerea Guvernului legitim. Presiunea externă crește și va crește în continuare. Împreună cu conducerea partidelor am decis să chemăm cetățenii la un marș al poporului în susținerea noului Guvern: Duminică la 11:00, în fața Parlamentului Republicii Moldova, va fi un miting pașnic. Cu cât mai mulți vom fi cu atât transmiterea puterii va fi mai pașnică”, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Blocul pro-european ACUM și pro-rușii de la PSRM, altădată rivali tradiționali, stau acum la aceeași masă, în încercarea de a-l îndepărta pe Vladimir Plahotniuc de la putere. Alianța lor a primit deja girul comunității euroatlantice, dar și al Rusiei. Chiar și așa, oligarhul moldovean are încă oameni în funcții-cheie.