Președintele Jair Bolsonaro a amenințat un jurnalist: Aș vrea să-ți dau pumni în gură

Președintele Jair Bolsonaro a amenințat un jurnalist: Aș vrea să-ți dau pumni în gură

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a amenințat cu bătaia, duminică, în repetate rânduri, un jurnalist, după ce a fost întrebat despre legăturile soției sale, Michelle Bolsonaro, cu o presupusă schemă de corupție.

Jair Bolsonaro , către un jurnalist: Aș vrea să-ți dau pumni în gură

Președintele de extremă dreaptă, Jair Bolsonaro, a spus ”Aș vrea să-ți dau pumni în gură” când un reporter de la O Globo a întrebat despre un raport din revista Crusoe care leagă prima doamnă Michelle Bolsonaro de Fabrício Queiroz, un ofițer de poliție pensionat, prieten al președintelui și fostul consilier al fiului ei, Flavio Bolsonaro, care este acum senator, scrie rfi.fr.

Fabricio Queiroz şi Flavio Bolsonaro fac obiectul unei anchete pentru presupusă deturnare de salarii ale funcţionarilor de la cabinetul fiului preşedintelui în timpul mandatului de deputat al statului Rio de Janeiro și înainte ca Jair Bolsonaro să devină președinte în ianuarie 2019.

Potrivit revistei, Queiroz a depus fonduri în contul bancar al lui Michelle Bolsonaro între 2011 și 2016.

Prima doamnă nu a spus nimic despre caz.

Reporterul a făcut parte dintr-un grup care l-a intervievat pe Bolsonaro după vizita sa obișnuită de duminică la Catedrala Mitropolitană din Brasilia.Președintele a ignorat protestele din partea altor jurnaliști după remarci și a plecat fără să facă alte comentarii.

La scurt timp după izbucnirea președintelui, O Globo a emis o declarație care denunță „agresiunea … față de un jurnalist al ziarului nostru care își desfășura meseria într-o manieră profesională”.

O astfel de intimidare „arată că Jair Bolsonaro nu recunoaște datoria unui om public … de a fi responsabil în fața publicului”.

Jair Bolsonaro s-a vindecat de COVID-19

Reamintim că președintele Braziliei Jair Bolsonaro a fost depistat pozitiv cu coronavirus pe 7 iulie, iar ultimul test făcut i-a ieșit negativ. Asta deși tot el a susținut de mai multe ori că nu crede că există COVID-19, iar alteori a spus că este o simplă gripă.

„RT-PCR pentru SARS-CoV 2: negativ. O zi bună tuturor”, a scris, pe Twitter, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro.

Jair Bolsonaro a declarat de nenumărate ori că virusul nu există sau că e o banală gripă. El nici nu a vrut să poarte masca de protecție, fiind obligat de o instanță.

Când a făcut anunțul că este infectat, ca să demonstreze că nu e mare lucru, chiar și-a dat masca jos în fața jurnaliștilor. Unul dintre reporteri a fugit din conferință. Ulterior, președintele a fost ameninţat că va fi dat în judecată de către jurnalişti, pentru că şi-a dat îndepărtat masca de pe față şi nu a păstrat distanţa socială.

„Aveam temperatură 38 de grade, dar plămânii mei erau curați. Medicii mi-au dat hidroxiclorochină și azitromicină și după aceea, m-am simțit mai bine. Mă simt foarte bine acum”, a declarat Jair Bolsonaro, citat de presa internațională.

Bolsonaro nu crede în coronavirus, dar asta nu-l împiedică să aibă păreri. El a declarat de mai multe ori că are încredere că hidroxiclorochina își face treaba în lupta cu boala. Specialiștii în domeniu cu ani de experiență îl contrazic, iar Organizația Mondială a Sănătății a suspendat acest tratament în cazul pacienților COVID-19.