Președinții Poloniei, Estoniei, Lituaniei și Letoniei au vizitat Borodyanka. Cei patru șefi de stat vor discuta cu Volodimir Zelenski

Președinții Poloniei, Estoniei, Lituaniei și Letoniei au vizitat Borodyanka. Cei patru șefi de stat vor discuta cu Volodimir Zelenski
Președinții Poloniei, Estoniei, Lituaniei și Letoniei au vizitat Borodyanka. Sursa: Twitter/@BBN_PL

Miercuri, președinții Poloniei, Estoniei, Lituaniei și Letoniei au efectuat o vizită printre ruinele din Borodyanka. Localitatea se află la 50 de kilometri de Kiev și a fost aproape în totalitate distrusă de bombardamentele rusești.

Orașul în care se aflau aproximativ 12.000 de locuitori înainte de invazia Rusiei a suferit unele dintre cele mai grave distrugeri. La fața locului, au fost prezenți Andrzej Duda, Alar Karis, Gitanas Nausėda și Egils Levits, în semn de sprijin față de poporul ucrainean, potrivit HotNews.

Patru șefi de stat, printre ruinele din Borodyanka

După ce au efectuat vizita în orașul aflat la 50 de kilometri de Kiev, cei patru șefi de stat s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Imaginile de pe rețelele de socializare arată pagubele produse în regiune de forțele militare ruse, unde blocuri întregi s-au transformat în dărămături.

„Țările noastre își arată astfel sprijinul față de Ucraina și față de președintele Zelenski”, scria pe Twitter Jakub Kumoch, consilierul lui Duda.

Aproximativ 200 de persoane ar fi fost îngropate de vii în subsoluri, după atacurile rusești: „Borodyanka este primul oraș din țara noastră în care rușii au bombardat civili. Nu avem baze militare, nimic”, spunea Anatoliy Rudnichenko, consilier al primarului.

Masacru comis de ruși și în orașul ucrainean Borodyanka

Autoritățile ucrainene cred că numărul civililor uciși de ruși în orașul Borodyanka ar putea fi chiar mai mare decât în Bucha. De altfel, Borodyanka ar putea fi cel mai grav afectat din regiunea Kievului, recent eliberată.

Iryna Venediktova, Procurorul General al Ucrainei, a declarat că numărul victimelor civile în Borodyanka va fi probabil mai mare decât cel de la Bucha, notează The Guardian.

Președintele ucrainean Volodimir Zeleneski a afirmat, la rândul său, că după estimările sale cel puțin 300 de civili au fost uciși numai în Bucha.

„Există informații potrivit cărora în Borodyanka și în alte câteva orașe ucrainene eliberate numărul victimelor ocupanților ruși ar putea fi chiar mult mai mare”, a precizat Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe