Presiunea resimțită de spitale forțează Germania să transfere pacienți COVID-19 în străinătate, o premieră de la debutul pandemiei

Presiunea resimțită de spitale forțează Germania să transfere pacienți COVID-19 în străinătate, o premieră de la debutul pandemiei
Foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Sistemul sanitar german începe să fie copleșit de al patrulea val, cu o rată de infectare care atinge noi recorduri negative, iar spitalele resimt o presiune fără precedent de la debutul pandemiei de coronavirus. În tot acest context, din cauza lipsei de paturi la terapie intensivă, un spital bavarez a luat decizia de a transfera în străinătate doi pacienți COVID-19 în stare gravă, o premieră de la începutul crizei sanitare.

Germania a transferat în premieră pacienți COVID-19 în străinătate

Este pentru prima oară de la debutul pandemiei când Germania transferă pacienți COVID-19 în străinătate. Tradițional, autoritățile germane erau cele care preluau bolnavi din alte state, inclusiv din România.

Un spital din Freising, aflat la 40 de kilometri nord de Munchen, nu a găsit suficient spațiu în spitalele din apropiere, astfel că a fost nevoit să trimită doi pacienți în nordul Italiei. Unul dintre ei a fost transportat cu elicopterul la Bolzano, iar un altul a fost transfera cu ambulanța la Merano, transmite The Local.

Deși numărul de pacienți din terapie intensivă rămâne deocamdată sub nivelul-record de anul trecut, spitalele se confruntă cu un deficit de personal care le-a vulnerabilizat capacitatea de răspuns.

„Săptămâna trecută, miercuri sau joi, a trebuit să transferăm un pacient la Merano cu elicopterul”, a declarat Thomas Marx (43 de ani), director medical la spitalul din Freising, un orășel bavarez cu 50.000 de locuitori.

„Nu am mai avut capacitatea să îi primim, iar spitalele bavareze din apropiere sunt, de asemenea, pline”, a continuat medicul.

Un al treilea pacient a fost transferat la Regensburg, un alt oraș bavarez, în weekend.

„Suntem la limitele capacității noastre, motiv pentru care trebuie să recurgem la astfel de acțiuni”, a explicat Thomas Marx.

Cu o rată de vaccinare care a stagnat la 70% în ultimele săptămâni, Germania se confruntă cu creșterea numărului de cazuri, iar principalii oficiali sanitari din țară au transmis noi apeluri la vaccinare.

„Când vor fi vaccinați suficienți oameni, aceasta este calea de ieșire din pandemie”, a subliniat Angela Merkel.

În încercarea de a stimula campania de vaccinare, parlamentul german urmează să introducă noi restricții pentru persoanele vaccinate, care de săptămâna viitoare ar putea fi obligați să se vaccineze sau, în caz contrar, să se testeze zilnic pentru a folosi transportul public sau pentru a merge la locul de muncă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:58 - Descoperire șocantă, în urma unei percheziții domiciliare: Subsolul unei clădiri ascundea o întreagă cultură de Cannabis / Polițiștii au confiscat peste 90 kg de droguri
23:54 - Paul Ipate, despre gelozia din relația cu Jojo: „Intri într-un malaxor psihic din care foarte greu mai ieși”
23:50 - Rezultate remarcabile obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (VIDEO)
23:48 - Negocierile Guvern-profesori continuă. Marius Budăi: „Dialogul de astăzi a fost unul constructiv”
23:36 - Guvernul, nouă ofertă pentru profesori. Nistor: Cadrele didactice decid. Până atunci, greva continuă / Dacă ne gândim la copii, discuția cu Iohannis e obligatorie / Există riscul decalării examenelor (VIDEO)
23:34 - Misiunea neobișnuită a unor jandarmi din Tulcea: Au scos un șarpe din canapeaua unei familii
23:31 - Accident cu trei mașini în Bistrița-Năsăud provocat de un șofer de 18 ani. Un bărbat de 38 de ani a fost grav rănit
23:23 - Panică într-un autobuz, creată de un român după ce a amenințat șoferul să plece mai repede / Călătorii au alertat autoritățile
23:01 - Inteligența artificială poate genera coroane dentare personalizate în câteva secunde / Care sunt avantajele și riscurile
23:00 - Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual anunță declanșarea protestelor. Nemulțumirile: „Salarizare precară”, deficitul de personal și faptul că pensiile ocupaționale sunt considerate speciale