Presupuse legături ale lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, cu zona prostituției și a traficului de persoane, menționate într-un raport al Senatului SUA

Presupuse legături ale lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, cu zona prostituției și a traficului de persoane, menționate într-un raport al Senatului SUA
Foto: hepta.ro/Abaca Press / CNP/ABACA

Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, ar fi trimis „mii de dolari” unor persoane care ar fi implicate în industria sexuală, potrivit unui raport publicat miercuri de republicani în Senatul SUA, informează nypost.com.

Raport al Senatului american: Fiul lui Joe Biden ar avea legături cu zona prostituției și a traficului de persoane

Raportul face referire la o serie de înregistrări care arată că Biden ”a trimis fonduri unor femei nerezidente în Statele Unite, cu cetățenie rusească și ucraineană care au transferat ulterior banii primiți către persoane din Rusia și Ucraina”.

”Din înregistrări reiese și că unele dintre aceste tranzacții au legături cu ceea ce pare a fi «un cerc de prostituție și trafic de ființe umane din Europa de est»”, se mai arată în raportul senatorilor americani.

Aceste acuzații apar într-o notă de subsol dintr-o secțiune a raportului. Documentul menționează și ”rapoarte publice ample despre presupusa implicare a lui Hunter Biden în ”servicii de prostituție”.

Potrivit documentului ”se confirmă faptul că Hunter Biden a trimis mii de dolari către persoane care fie: 1) au fost implicate în tranzacții care pot avea legătură cu traficul de persoane; 2) sunt asociate cu industria de divertisment pentru adulți; sau 3) ar putea avea legături cu prostituția”.

Hunter Biden ar fi primit 3,5 milioane de dolari de la soția fostului primar al Moscovei

Raportul republicanilor din Senatul american arată și că Hunter Biden ar fi primit, prin trasfer bancar, 3,5 milioane de dolari de la Elena Baturina, soția fostului primar al Moscovei. Miliardara Baturina a fost căsătorită cu Yuri Luzhkov, primar al capitalei Rusiei, care a plecat din funcție în 2010 în contextul unor acuzații de corupție. Documentul citat arată cum firma fiului luiJoe Bidenar fi primit o plată în valoare de 3,5 milioane de dolari de la Baturina, în februarie 2014, plată descrisă ca fiind ”pentru activități de consultanță”. De asemenea, Biden ar fi încasat în 2015 mai multe plăți în valoare de câteva sute de mii de dolari de la aceeași Baturina, multe dintre ele fiind descrise ca părți ale unui contract de împrumut.

O altă concluzie a raportului este aceea că Hunter Bidens-ar fi asociat în afaceri cu Ye Jianming, Gongwen Dong și alți cetățeni chinezi care au legături cu guvernul comunist și cu Armata Republicii Populare Chineze. Aceste asocieri ar fi avut ca rezultat fluxuri de numerar de milioane de dolari.

Sursa citată mai menționează că purtătorul de cuvânt al campaniei lui Joe Biden nu a răspuns la solicitarea de a face comentarii cu privire la aceste acuzații. Anterior însă,acesta l-a acuzat pe președintele Comitetului Senatului pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale, Ron Johnson, organism ai cărui membri au ajutat la pregătirea raportului, că în acest fel aîncercat să mute atenția de la ”manipularea catastrofală” făcută de președintele Donald Trump cu privire la pandemia de COVID-19.

Cu aproape două luni înainte ca americanii să-și aleagă noul președinte, B1 TV va difuza „The Choice”, un documentar FRONTLINE, care prezintă biografiile celor doi candidați, Donald Trump șiJoe Biden, concentrându-se asupra modului în care aceștia au reacționat în momente de criză. Prezentând mărturii ale prietenilor, familiilor, colegilor sau adversarilor celor doi, producția, lansată recent în SUA, face dezvăluiri despre provocările care au modelat viața lui Trump și Biden, de-a lungul timpului.