Prima imagine cu voluntarii legiunii străine care s-au înrolat să lupte împotriva Rusiei. Din ce țări provin aceștia

Prima imagine cu voluntarii legiunii străine care s-au înrolat să lupte împotriva Rusiei. Din ce țări provin aceștia

Trupele armate ucrainene au publicat prima imagine cu luptători ai Legiunii internaționale alcătuită din voluntari din alte țări care au acceptat să lupte împotriva armatei ruse.

Cine sunt luptătorii din legiunea internațională

Potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, 16.000 de străini s-au oferit voluntari pentru a lupta pentru Ucraina, după ce autoritățile ucrainene au ridicat temporar cerințele de viză pentru voluntarii străini.

„Nu avem nimic de pierdut în afară de propria noastră libertate”, a spus Zelenski într-un discurs video.

După ce Rusia a lansat o invazie militară pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie și a început să lovească civilii și infrastructura încă din prima zi, statul ucrainean a cerut străinilor să se alăture luptei din Ucraina.

Un decret al președintelui Volodimir Zelenski din 1 martie 2022 a introdus un regim fără vize pentru intrarea în Ucraina pentru cetățenii țărilor străine care doresc să se alăture Legiunii Internaționale de Apărare a Ucrainei, cu excepția cetățenilor statului agresor.

„Primii voluntari ai Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei sunt deja pe poziții la periferia Kievului. Voluntari din SUA, Marea Britanie, Suedia, Lituania, Mexic și chiar India”, afirmă o postare făcută luni pe contul de Facebook al forțelor armate ucrainene.

Sprijin militar oferit Ucrainei

SUA iau în calcul furnizarea de sisteme antiaeriene aliaţilor NATO din estul Europei, în contextul temerilor privind lovituri ale Rusiei în spaţiul aerian al alianței.

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, l-a atenţionat pe Antony Blinken, secretarul american de stat, că Vladimir Putin „nu se va opri la Ucraina”, așa că lumea e obligată să-i ajute pe ucraineni „prin toate mijloacele disponibile”. „Și vreau să spun chiar prin toate mijloacele, asta dacă vrem să evităm al Treilea Război Mondial. Alegerea e la noi”, a continuat Nauseda.

Între timp, un șofer de camion din Irlanda a fost reținut după ce a intrat cu vehiculul în porțile Ambasadei Rusiei din Dublin. „Am făcut asta să creez un coridor sigur ca ambasadorul Rusiei să poată pleca din Irlanda. (…) Eu mi-am făcut treaba, băieți! De-acum e cazul ca restul Irlandei să și-o facă pe a ei”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe