Primarul unei comune din Sibiu, acuzat că le indică cetățenilor cum să voteze (VIDEO)

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Șușa, primarul comunei Șeica Mare, județul Sibiu, este acuzat că le-ar fi arătat oamenilor cum să voteze în timpul alegerilor locale de duminică.

Primarul comunei Șeica Mare, acuzat că le indică oamenilor cum să voteze

USR PLUS Sibiu a atras sesizat poliția locală, în acest sens, urmând ca partidul să redacteze și plângerea către Biroul Electoral de Circumscripție Locală, scrie presa locală.

„La Șeica Mare, primarul Șușa Nicolae duce oamenii care nu știu sa citească în primarie pentru a le arăta și apoi merg să voteze. Tot el le dă oamenilor bilețel cum să îl voteze. Și în acest filmuleț avem dovada clară cum le arată oamenilor să voteze”, spun reprezentanții USR PLUS Sibiu, după ce au publicat pe internet și un filmuleț cu întâmplarea.

Candidatul unei primării din Iași, acuzat că ducea oameni la vot cu maşina personală

O altă tentativă de fraudă a fost semnalată și în judeţul Iaşi.

Candidatul PSD la primăria comunei Plugari ducea oamenii la vot cu maşina personală.

Primarul PSD din comuna Plugari a fost dat pe mâna Poliţiei, după ce s-a constatat că, în ziua alegerilor locale, acesta aducea oameni la vot folosind maşina personală.

Informația a apărut în spațiul public după ce contracandidatul acestuia, Paul Mursa, membru PNL, a postat pe pagina sa de Facebook o filmare în acest sens.

„Din păcate aşa înţelege contracandidatul(șoferul )meu să se comporte în această zi! Aducând oamenii…mai cu frumosul, mai cu uratul…. la votare, dumnealui în mod direct sau prin interpuşi!
Dezaprob ferm acest comportament! Votul este liber şi nu trebuie influenţat prin astfel de tertipuri, mai ales în ziua votului!
Am sesizat organele abilitate şi vor fi luate măsuri!
Din păcate acest domn insista să menţină localitatea Borosoaia în noroi, gunoi, bezna şi nămeţi continuând cu tot felul de practici bolşevice!
Nu vă lăsaţi influenţaţi! Votul este un drept garantat prin constituţie şi este PERSONAL!!”
a menţionat pe internet Paul Mursa, candidatul PNL pentru primăria Plugari.

Tags:
Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o