Primarul unei regiuni franceze îndeamnă populația să ocupe restaurantele, pentru a le împiedica închiderea / „Nesupunere civilă şi paşnică”

Primarul unei regiuni franceze îndeamnă populația să ocupe restaurantele, pentru a le împiedica închiderea / „Nesupunere civilă şi paşnică”
Foto: Pixabay

Franța ar putea intra din nou în carantină, în următoarea perioadă.

Zilele trecute, autoritățile din domeniul sănătății au raportat peste 16.000 de cazuri noi de COVID-19în ultimele 24 de ore, un record care nu s-a mai atins de la începutul anului.

În consecință, regiunile Marsiliași Guadeloupe au fost declarate de autorități zone de risc maxim, urmând ca anumite măsuri restrictive să fie adoptate. Printre acestea, închiderea barurilor și restaurantelor din aceste regiuni.

„Acestea sunt locuri în care trebuie să scoateți masca. Sunt de trei ori mai multe șanse să văcontaminați în baruri. Toate studiile pe care le avem arată că restaurantele sunt locurile principalede contaminare„, a explicat premierul Jean Castex, adăugând că aceste măsuri seaplicătimp de 15 zile și că cei care au afaceri în acest domeniu vor fidespăgubiți.

Oamenii trebuie să fie foarte atențiși precauți. Dacă nu acționăm, ne-am putea treziîntr-o situație ca cea din primăvară. Ar putea însemnacarantină generală”, a averizat el, scriebfmtv.com.

Un primar francez se opune deciziilor. Îndeamnă oamenii să ocupe restaurantele, pentru a le opri închiderea

Primarul regiunii Villeneuve – Loubet le-a cerut cetăţenilor să ocupe restaurantele, pentru a le împiedica închiderea.

Lionnel Luca, primarul din Villeneuve-Loubet (regiunea Alpes-Maritimes), localitate clasificată ca „zonă de alertă sporită”, a instigat pe Twitter la „nesupunere civilă şi paşnică”.

Acesta nu este primul comentariu controversat al edilului.

În 2010 acesta a atacat femeile care purtau burqa, spunând că „cele care vor să o poarte sunt libere să ia un zbor direct spre Kabul sau Peshawar”.

Franţa impune noi restricţii împotriva virusului COVID-19

Franţa a anunţat miercuri impunerea unor noi restricţiiîmpotriva progresului infectărilor cu noul coronavirus, potritvit AFP.

Ministrul francez al sănătăţii Oliver Veran, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că metropola Aix-Marsilia şi Guadelupa, în Caraibe sunt în zona de “alertă maximă”, impunând închiderea totală a restaurantelor şi pub-urilor.

„Situaţia continuă să se degradeze la nivel general”, a avertizat Olivier Véran.

Pe de altă parte, alte 11 metropole, printre care care Parisul, au fost plasate în „stare de alertă sporită”, ceea ce prevede închiderea barurilor la orele 22.00, precum şi limitarea adunărilor publice la 1.000 de persoane, faţă de 5.000 în prezent.