Procurorul general al Ucrainei: Peste 1.200 de cadavre, descoperite în apropiere de Kiev

Procurorul general al Ucrainei: Peste 1.200 de cadavre, descoperite în apropiere de Kiev
Donețk, Ucraina, 30 martie 2022. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat duminică că 1.222 de cadavre au fost găsite în vecinătatea capitalei Kiev. „Acum, avem cu adevărat, doar pentru această dimineață, 1.222 de morți doar în regiunea Kiev”, a spus Venediktova într-un interviu pentru Sky News din Marea Britanie.

Negociatorul ucrainean Mihailo Podoleak a declarat că evenimentele recente din Bucha au afectat discuțiile cu Rusia, astfel încât societatea ucraineană are acum o „atitudine mult mai negativă” față de conceptul de negociere cu Moscova.

Acesta a subliniat necesitatea negocierilor pentru „oportunitatea de a încheia un acord formal, în cadrul mecanismului propus de preşedintele Zelenski”, potrivit Agerpres.

Masacrul din Bucha a provocat o atitudine negativă a societății ucrainene

După măcelul de la Bucea şi din alte localităţi din regiunea Kievului, „societatea ucraineană are acum o atitudine mult mai negativă faţă de orice concept de negociere cu Federaţia Rusă”, întrucât aceasta nu mai este percepută ca un stat civilizat care trăieşte după regulile civilizaţiei, a declarat Mihailo Podoleak într-un interviu acordat portalului ucrainean RBC.ua.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe