Protest în Ankara: Polițiștii au împiedicat dizidenții din opoziția turcă să țină un congres (VIDEO)

Protest în Ankara: Polițiștii au împiedicat dizidenții din opoziția turcă să țină un congres (VIDEO)

Protest de amploare în Ankara. Polițiștii au închis intrarea într-un hotel în care era programat congresul unui partid care putea pune în pericol planurile președintelui Recep Tayyip Erdogan de a obține și mai multă putere, informează B1 TV.

Poliția a închis drumul ce duce la hotelul din Ankara cu baricade. Oameni legii au oprit dizidenții din opoziția naționalistă turcă să țină un congres al partidului care ar fi putut pune în pericol planurile președintelui Tayyip Erdogan de a obține și mai multă putere.

Sute de membri ai Partidului Mișcarea Naționalistă au vrut să-l înlăture de la putere pe Devlet Bahceli, lider al formațiunii politice în ultimele două decenii. Pentru acest lucru trebuiau să organizeze un congres special. Partidul AK are nevoie de sprijinul Partidului Mișcarea Naționalistă pentru a schimba Constituția cu scopul de a-i acorda și mai multe puteri lui Erdogan. Liderii dizidenți spun că se vor opune planului. Ei au trimis un comunicat de presă în care acuză AK, partidul lui Erdogan, că a intervenit încercând să blocheze hotelul.

Partidul lui Devlet Bahceli a câștigat circa 12 procente la alegerile din noiembrie și a primit 40 de locuri în Parlament, de care AK are nevoie pentru a demara un referendum pe tema modificărilor constituționale ce îi vor da președintelui mai multe puteri.

Protest în Ankara: Polițiștii au oprit dizidenții din opoziția turcă să țină un discurs

#DIRECT_ONE_4kvrst#