Proteste antiguvenamentale la Chișinău: Aproape 10.000 de oameni au ieșit în stradă, iar sute de simpatizanţi ai opoziţiei au încercat să intre cu forţa în sediul Parlamentului (VIDEO)

Proteste antiguvenamentale la Chișinău: Aproape 10.000 de oameni au ieșit în stradă, iar sute de simpatizanţi ai opoziţiei au încercat să intre cu forţa în sediul Parlamentului (VIDEO)
Foto: independent.md

Aproape 10.000 de moldoveni au protestat duminică la Chişinău, nemulţumiţi de actuala guvernare, informează B1 TV. Susţinătorii Opoziţiei au ieşit din nou în stradă, pentru a cere demisia conducerii statului şi organizarea de alegeri anticipate. Sute de oameni au încercat să intre cu forţa în sediul Parlamentului la mitingul organizat de Platforma Dreptate şi Adevăr.

Aproape 10.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului. Protestatarii au cerut demisia conducerii statului și organizarea alegerilor anticipate, cereri respinse de actuala putere care consideră că astfel de revendicări vor arunca Republica Moldova într-o criză politică și economică profundă.

Mitngul organizat de Platforma Demnitate și Adevăr nu a fost lipsit de violenţe. Sute de simpatizanţi ai opoziţiei din Republica Moldova au încercat să intre cu forţa în sediul Parlamentului.
Unii protestatari s-au îmbrâncit cu forţele de ordine încercând să pătrundă în instituţie.

În cele din urmă, protestatarii adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale au pornit într-un marş pe străzile principale din oraş.

Protestatari proruşi au blocat sâmbătă centrul Chişinăului, după ce au instalat zeci de corturi pe carosabil.

10.000 de oameni au protestat la Chișinău

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)