HAOS ÎN FRANŢA: PROTESTE de amploare împotriva lui Macron! Sindicaliștii anunță GREVE care vor dura mai multe luni (VIDEO)

HAOS ÎN FRANŢA: PROTESTE de amploare împotriva lui Macron! Sindicaliștii anunță GREVE care vor dura mai multe luni (VIDEO)

Proteste de amploare au fost declanșate în Franța împotriva măsurilor promovate de administrația președintelui Franței Emanuel Macron, care vizează modificări majore aduse legislației muncii.

În acest context, traficul feroviar din Franţa este afectat de o grevă care va dura aproximativ trei luni, potrivit sindicaliştilor SNCF. Cele patru mari sindicate din transportul feroviar au anunţat că vor face grevă câte două zile pe săptămână. Astfel, 34% din personalul total al SNCF nu lucrează, iar 77% dintre mecanicii de locomotivă participă la proteste, scrie BBC News.

Serviciile internaţionale de transport sunt, de asemenea, afectate de această grevă. Doar 75% dintre trenurile companiei Eurostar sunt în circulaţie: rutele către Belgia, Olanda şi Germania sunt aproape complet funcţionale, dar serviciile către Spania, Elveţia şi Italia au fost anulate.

Şi sindicatele din transportul aerian protestează în aceste zile, cerând o majorare salarială de cel puţin 6%. Compania Air France operează la 75% din capacitate pentru a patra zi la rând.

Confruntat cu protestele de amploare în domeniul transporturilor, ministrul de resort francez, Elisabeth Borne, a precizat că sindicatele ar trebui să vină la masa negocierilor.

„Unii dintre sindicalişti încearcă în mod cert să transforme această situaţie într-o chestiune politică. Guvernul îşi menţine poziţia fermă. Călătorii nu înţeleg motivele pentru această grevă. Nimeni nu poate înţelege cum la jumătatea perioadei de consultări, sindicatele refuză să discute şi dezlănţuie o grevă de lungă durată”, a spus Borne.

Ministerul Afacerilor Externe a informat în acest context problematic cetăţenii români care se află sau care doresc să călătorească în Franţa că marţi, 3 aprilie, va debuta o grevă de amploare şi, cel mai probabil, de lungă durată în transportul feroviar şi la compania aeriană Air France.

Anul trecut, preşedintele francez Emmanuel Macron a semnat cinci decrete privind reformarea legislaţiei muncii în Franţa. Noile norme prevăd stabilirea unor limite privind plăţile compensatorii oferite în cazul concedierilor incorecte. Totodată, companiile primesc o libertate mai mare să angajeze şi să concedieze, precum şi să stabilească anumite condiţii de lucru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend
18:18 - AUR pregătește o lege privind LGBTQ+ similară cu cea din Ungaria. Claudiu Târziu: Susținem familia și valorile creștine. Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și grădinițele din România
18:14 - CNCAV: 15.904 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 10.704 au primit prima doză
18:03 - Sibiu: Cel mai vechi obiect de cult al comunităţii săseşti din Transilvania a fost recuperat de polițiști după 5 ani de la furt