Proteste violente în Libia, soldate cu peste 80 de morţi

Proteste violente în Libia, soldate cu peste 80 de morţi
Numărul oamenilor care au murit în urma protestelor din Libia a ajuns la 84, în mai puţin de trei zile, informează site-ul BBC.  Confruntările au avut loc între manifestanţii anti-Gaddafi şi forţele de...

Numărul oamenilor care au murit în urma protestelor din Libia a ajuns la 84, în mai puţin de trei zile, informează site-ul BBC

Confruntările au avut loc între manifestanţii anti-Gaddafi şi forţele de ordine. Presa locală a atenţionat că ar putea apărea noi revolte împotriva liderului libian Muammar Gaddafi, care se află la putere de mai bine de patru decenii.

Forţele armate au început să tragă în protestatarii aflaţi în Benghazi în momentul în care aceştia se apropiau de complexul de clădiri care îl găzduiesc pe Gaddafi atunci când liderul vizitează oraşul.

Spitalul din Benghazi, al doilea oraş ca mărime din Libia, a raportat, vineri,  35 de morţi, printre victime numărându-se şi oameni ai legii spânzuraţi de manifestanţi în oraşul Al-Baida.

Site-urile au fost deja blocate iar în unele zone ale oraşului nu mai este eletricitate. Cu toate că e dificil de verificat restricţiile făcute în media, potrivit BBC paginile de web precum Facebook şi al-Jazzera au fost blocate.

Pe lângă Benghazi şi Al-Baida, violenţe au apărut şi în oraşul Darnah, unde mai multe persoane au fost ucise de poliţie. Regimul Gaddafi încearcă să reducă protestele manifestanţilor prin înlocuirea unor lideri libieni şi remaniera guvernului.

Proteste violente în Libia