Publicitatea la medicamente ar putea fi interzisă în Republica Moldova

Publicitatea la medicamente ar putea fi interzisă în Republica Moldova
Publicitatea la medicamente ar putea fi interzisă în Republica Moldova, ca urmare a aprobării unui proiect de lege propus de un grup de deputați, informează Mediafax. Promovarea produselor medicamentoase va fi doa...

Publicitatea la medicamente ar putea fi interzisă în Republica Moldova, ca urmare a aprobării unui proiect de lege propus de un grup de deputați, informează Mediafax.

Promovarea produselor medicamentoase va fi doar permisă în farmacii, în cadrul manifestaţiilor ştiinţifico-practice şi în revistele de specialitate destinate personalului medical, a declarat ministrul Sănătăţii din Republica Moldova.

Proiectul de lege aprobat de Guvern de la Chișinău prevede că noile amendamente vor stipula norme juridice referitor la mesajul transmis consumatorilor în cadrul publicităţii.

Astfel vor fi operate modificări în două legi, mai exact legea despre activitatea farmaceutică şi Codul Audiovizualului, adaugă ministrul.

„Sunt impuse din faptul că utilizarea abuzivă sau neargumentată a medicamentelor aduc mari daune în dezvoltarea rezistenţei antibioticelor. Este mediatizat un medicament că dacă iei două pastile dispare durerea de spate. Acesta însă are anumite contraindicaţii de care nu se ţine cont. În consecinţă apar alte maladii, iar efectul este unul negativ. Abia atunci pacientul merge la medic care îi prescrie un medicament adecvat. Această publicitate va dispărea”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Această restricție este aplicată în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, a completat oficialul moldovean.

Urmăriți B1TV.ro și pe