Putin a discutat cu Scholz despre situația din Ucraina: Liderul rus i-a cerut să-și revadă abordările

Putin a discutat cu Scholz despre situația din Ucraina: Liderul rus i-a cerut să-și revadă abordările
Foto: Hepta/DPA Images / Pressebüro russischer Präsiden.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat la telefonul cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Situația din Ucraina a fost principalul subiect abordat de cei doi lideri.

Motivul pentru care Putin bombardează Ucraina

Potrivit presei ruse, Putin i-a atras atenția la „linia constructivă a țărilor de vest, inclusiv Germania, care aprovizionează Ucraina cu armament”.

Liderul rus i-a cerut lui Scholz să-și revadă abordările. Totodată, Putin i-a spus că soldații ruși mult timp au evitat atacurile cu rachete de precizie asupra Ucraina.

Acum însă, bombardamentele de ultima vreme sunt un răspuns la atacurile provocatoarea din partea Kievului împotriva infrastructurii sociale ale Rusiei, notează unimedia.

Eșecurile vizibile ale Rusiei

Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a situaţiei în Ucraina, a declarat, recent, cancelarul Olaf Scholz.

„Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile ale Rusiei în creştere trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare”, a spus Scholz la o conferinţă la Berlin, găzduită de ziarul Sueddeutsche Zeitung.

Această escaladare ar putea include distrugerea infrastructurii, a precizat cancelarul.

Lecția învățată de Scholz

În context, oficialul a făcut referiri la armele nucleare afirmând că recenta sa călătorie în China a meritat pentru singurul fapt că a evidenţiat poziţia comună a celor două state împotriva utilizării acestora, relatează Reuters.

Totodată, a afirmat că Germania nu va face, „pentru a doua oară” greşeala de a intra într-o dependenţă energetică precum cea creată în ultimii ani cu Rusia în domeniul aprovizionării cu gaze naturale, potrivit EFE.

„Cu Rusia am văzut ce înseamnă să devii dependent de o resursă strategică precum gazul”, a spus Scholz în cadrul forumului organizat de cotidianul bavarez Sueddeutsche Zeitung.

„Vom depune eforturi pentru ca economia germană, poziţia Germaniei în calitatea sa de centru de afaceri să supravieţuiască vremurilor dificile”, a rezumat el în contextul în care, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Germania a început să-şi reducă în mod drastic dependenţa energetică faţă de Rusia.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene