Proiectul de peste 1 miliard de euro care vizează România a demarat. Undă verde pentru Raytheon și Lockheed Martin

Proiectul de peste 1 miliard de euro care vizează România a demarat. Undă verde pentru Raytheon și Lockheed Martin

Coloşii americani din industria de apărare Raytheon și Lockheed Martin au primit aprobare pentru a demara proiectul de peste 1 miliard de euro care vizează armata română.

Astfel, cele două mari companii pot începe fabricarea sistemelor de rachete Patriot și HIMARS comandate de către statul român, după ce Departamentul de Apărare de la Washington le-a atribuit recent contracte în valoare totală de peste 1,2 miliarde dolari în acest sens, anunţă profit.ro.

Raytheon a primit un contract pe un an în valoare de aproape 400 milioane de dolari pentru producerea unui sistem de rachete Patriot pentru ţara noastră.
30 aprilie 2019 este data estimată de finalizare a sistemului de rachete.

Totodată, Pentagonul a atribuit Lockheed Martin un contract de 828,7 milioane dolari pentru fabricarea de sisteme de rachete GMRS (Guided Multiple Launch Rocket Systems) comandate de România, Finlanda și Coreea de Sud. Termenul de finalizare a contractului este estimat la 31 mai 2020.

Ultima oră
20:55 - Israelul aprobă vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii vulnerabili cu vârsta între 5 și12 ani
20:39 - Klaus Iohannis: Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea gravei crize sanitare. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false e să slăbească solidaritatea națiunii noastre (VIDEO)
20:25 - Octavian Jurma: „Al patrulea val al pandemiei a început mai devreme în România. Pragul de 1.000 de cazuri zilnice, depășit în luna august”
20:18 - Medici și asistenți medicali, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Ambulanței: „Duceți permanent o luptă contracronometru care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte” (VIDEO)
20:05 - CNAIR anunță restricții de circulație în aproape toată țara, din cauza caniculei
20:03 - Schimbări la procedura adopției copiilor, adoptate de Guvern. Birocratizarea excesivă va fi eliminată
20:01 - Un turist ceh dat dispărut a fost căutat pe munte de salvamontiști. Bărbatul a fost găsit în gara din Braşov
19:45 - George Simion (AUR): Sunt ONG-uri care încearcă să le spună copiilor cât de normal e să îți alegi singur sexul. Se încearcă introducerea acestui gen de propagandă și pe cale oficială (VIDEO)
19:24 - Comisia Europeană a aprobat achiziția Telekom România de către Orange, cu anumite concesii
19:15 - Raed Arafat: De exemplu, ca să nu se închidă, la creșterea incidenței accesul în restaurante la interior ar putea fi permis doar persoanelor vaccinate. Nu cred că vorbim de discriminare (VIDEO)