Raport german privind zborul MH17: Avionul a fost doborât cu un sistem de rachete sustras de la armata ucraineană

Raport german privind zborul MH17: Avionul a fost doborât cu un sistem de rachete sustras de la armata ucraineană
Foto: theguardian.com

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines prăbușit pe 17 iulie in estul Ucrainei a fost doborât de insurgenți pro-ruși cu un sistem de rachete sustras de la armata ucraineană, a stabilit Serviciul german de informații externe, potrivit publicatiei Der Spiegel.

Serviciul german de informații externe a ajuns la concluzia că avionul malaysian prăbușit pe 17 iulie, în timp ce zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost doborât de insurgenți pro-ruși, cu un sistem de rachete BUK.

În cadrul investigației, experții BND au adunat numeroase dovezi, inclusiv imagini filmate din sateliți.

Ucraina a atribuit atacul rebelilor separatiști sustinuți de Moscova, în timp ce Rusia a susținut că avionul a fost doborât de armata ucraineană.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care s-a prăbușit pe 17 iulie lângă localitatea Grabovo, la 50 de kilometri de Donetsk, într-o zonă în care aveau loc confruntări între forțele ucrainene și separatiștii pro-ruși, avea la bord 298 de pasageri și membri ai echipajului. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Ultima oră
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile