Răsturnare de situație: Un zid anti-imigranţi din Franța, dărâmat de cei care l-au construit (FOTO)

Răsturnare de situație: Un zid anti-imigranţi din Franța, dărâmat de cei care l-au construit (FOTO)
Foto: facebook.com/Collectif-Séméac-Mur-de-la-Honte

Un zid care bloca accesul într-un hotel folosit pentru găzduirea solicitanților de azil din apropierea localității Tarbes, din sud-vestul Franței, a fost dărâmat miercuri chiar de cei care l-au construit, informează Le Figaro.

”În această (miercuri) dimineaţa l-am doborât. Am făcut nişte propuneri care au fost acceptate. (…) Suntem satisfăcuți”, a declarat Laurent Teixeira, reprezentant al colectivului care se opunea acestui proiect.

Distrugerea zidului a fost confirmată de către prefectură.

Luni, reprezentantul opozanților declara: ”Noi nu suntem împotriva găzduirii acestora (a imigranților – n.r.). Trebuie să facem ceva pentru persoanele aflate în dificultate, dar trebuie să se țină cont și de cetățeni”.

Potrivit unui alt membru al grupului care a construit zidul, opozanții au protestat în special față de locul unde a fost amplasat hotelul, adică „într-o zonă rezidențială”.

Zidul avea aproape doi metri înălţime şi 18 metri lungime.

Aflat la Séméac, o comună cu 5.000 de locuitori, de lângă localitatea Tarbes, hotelul în care a fost blocat accesul face parte dintre 62 de localuri ale grupului AccorHotels, achiziţionate de SNI – filiala Caisse des Dépôts – pentru a fi transformate în structuri de găzduire şi primire.

Răsturnare de situație: Un zid anti-imigranţi din Franța, dărâmat de cei care l-au construit

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe