Război în Ucraina | Cum sunt distruse blindatele trupelor ruse cu ajutorul lui Elon Musk

Război în Ucraina | Cum sunt distruse blindatele trupelor ruse cu ajutorul lui Elon Musk
În imagine: Un SpaceX Falcon 9 transportă încă 60 de sateliți Starlink ce furnizează o acoperire largă de internet. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / SpaceX

Soldații ucraineni folosesc drone pentru a distruge blindatele forțelor rusești. Reușesc acest lucru cu ajutorul sateliților Starlink puși la dispoziție de Elon Musk. De altfel, miliardarul american l-a și provocat pe președintele rus Vladimir Putin, într-o postare pe Twitter, precizând că miza confruntării lor e însăși Ucraina.

Cum ajută Elon Musk armata ucraineană

Starlink, o constelație de sateliți creată de compania americană SpaceX, furnizează o acoperire largă de internet pe tot globul. Elon Musk a activat rețeaua și în Ucraina, răspunzând astfel apelului lansat de liderii ucraineni.

Un specialist aerian de la Aerorozvidka, unitatea militară specializată de recunoaștere aeriană, a declarat că armata lor s-a conectat la sateliții Starlink: „Dacă folosim o dronă cu viziune termică pe timp de noapte, drona trebuie să se conecteze prin Starlink la tipul de artilerie și să se ghideze asupra țintei”.

Astfel, trupele ucrainene au reușit să distrugă zeci de „ținte prioritare” ale Rusiei, inclusiv tancuri, camioane de luptă și alte vehicule, notează Express.

Provocarea lui Elon Musk pentru Vladimir Putin

Pe 14 martie, Elon Musk, cel mai bogat om din lume, l-a provocat pe președintele rus Vladimir Putin la o luptă care ar decide soarta Ucrainei.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a intervenit atunci, i-a spus că nu se pună cu președintele Rusiei și i-a transmis că dacă vrea totuși să-l provoace, ar trebui să se antreneze în Cecenia pentru confruntare: „Te vei întoarce din Republica Cecenă ca o persoană complet diferită, Ilona, ​​adică Elon”.

Musk i-a răspuns ironic lui Kadîrov, schimbându-și numele pe Twitter în „Elona”, după cum i s-a adresat cecenul.

„Mulțumesc pentru ofertă, dar o pregătire atât de excelentă mi-ar da un avantaj prea mare. Dacă îi e frică să lupte, voi fi de acord să folosesc doar mâna stângă și nici măcar nu sunt stângaci”, i-a transmis Elon Musk lui Ramzan Kadîrov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene