Record la alegerile prezidențiale în SUA. Aproape 10 milioane de americani au votat anticipat. Alegătorii au stat și 11 ore la coadă (VIDEO)

Record la alegerile prezidențiale în SUA. Aproape 10 milioane de americani au votat anticipat. Alegătorii au stat și 11 ore la coadă (VIDEO)
FOTO: BBC

Alegerile prezidențiale în SUA au debutat, iar aproape 10 milioane de americani au votat deja anticipat, un record. Pe lângă votul prin corespondență, se poate vota înainte de 3 noiembrie și la secții, așa cum se întâmplă în statele Georgia și Texas. Alegătorii au stat și 11 ore la coadă pentru a-și exprima votul, scrie Reuters.

Aproape 10 milioane de americani au votat anticipat la alegerile prezidențiale din SUA

Deși mai sunt trei săptămâni până la alegerile prezidențiale, unii americani au decis să voteze de acum viitorul lider de la Casa Albă, fie din cauza evoluției pandemiei de coronavirus, fie datorită retoricii lui Donald Trump privind fraudarea scrutinului.

Astfel, în statele Georgia și Texas, prima zi de vot anticipat a însemnat cozi lungi în fața secțiilor de votare. Oamenii au venit cu scaune pliante, apă și mâncare, unii așteptând și 11 ore la coadă pentru a-și exprima votul.

Cea de-a doua confruntare electorală dintre Donald Trump și Joe Biden a fost anulată

A doua dezbatere electorală dintreDonald Trump şi Joe Biden a fost anulată. Întâlnirea trebuia să aibă loc joi, 15 octombrie,însă actualul președinte american a refuzat să participe, în condițiile în care urma să se desfășoare online.

Purtătoarea de cuvânt a lui Biden a spus că fostul vice-preşedinte ar fi fost de acord cu un format virtual al dezbaterii programate să aibă loc joia viitoare. În schimb, echipa de campanie a lui Trumpa refuzat întâlnirea online, propunând să mute dezbaterea de pe 15 octombrie pe 22 şi cea de-a treia, programată pe 22 octombrie să o stabilească pe 29.

Biden a respins propunerea spunând că „Nu Donald Trump face programul dezbaterilor; comisia de dezbateri îl face”.

Donald Trump a fost internat trei zile, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19

Președintele american Donald Trump a revenit la Casa Albă după trei zile de stat în spital, în urma infectării cu coronavirus. Aceasta a fost confirmat cu viroza pe 4 octombrie. Deși contagios și încă aflat sub tratament, el și-a dat jos masca de protecție și s-a lăsat pozat de fotoreporterii prezenți.

Vineri seara, liderul de la Casa Albăa declarat pentru Fox Newscă a fost din nou testat pentru COVID-19, însă nu a spus și rezultatul testului.

„Mă simt bine şi sănătos”, a declarat Trump.

Mulți văd infectarea cu coronavirus a liderului american ca pe o farsă, oamenii acuzându-l pe Trump că ar încerca să câștige capital de imagine, după ce primele sondaje în dau câștigător ăn ochii publicului pe Joe Biden, oponentul său democrat.

Astfel, o nouă teorie a conspirației apărută în perioada pandemiei de COVID-19, cunoscută sub numele de „QAnon”, a acuzat infectarea cu noul coronavirus a președintelui american, Donald Trump, văzând-o ca pe o șaradă pentru a recupera terenul electoral.

Ultima oră
08:22 - A patra zi de grevă a Societății de Transport București. O parte dintre tramvaie și troleibuze au reluat activitatea
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință