Remediu pentru calviţie descoperit întâmplator

Remediu pentru calviţie descoperit întâmplator
Oamenii de ştiinţă care studiau efectele stresului asupra unor şoareci de laborator cred că au descoperit un remediu pentru calviţie care functioneaza. Cel puţin, în rândul şoarecilor. Aceştia au administrat...

Oamenii de ştiinţă care studiau efectele stresului asupra unor şoareci de laborator cred că au descoperit un remediu pentru calviţie care functioneaza. Cel puţin, în rândul şoarecilor.

Aceştia au administrat un compus chimic care inhibă acţiunea hormonilor produşi în urma expunerii indelungate la stres unui număr de şoareci care şi-au pierdut blana în urma stimulării producerii acestor hormoni.

Cercetatorii au descoperit după câteva luni că blana şoarecilor a crescut la loc iar singura metodă de a îi identifica de restul şoarecilor a fost dispozitivul metalic prins de urechea subiecţilor.

Şoarecii şi-au păstrat blana fără să necesite o nouă doză de tratament şi s-a descoperit că puii de şoareci care au fost trataţi cu acest compus chimic nu au chelit niciodată.

Desi aceste rezultate par promiţătoare, cercetătorii susţin că un tratament aplicabil oamenilor este la ani distanţă de realizare.

Tags: