Renumitul medic francez Didier Raoult respinge teoria că noul coronavirus provine dintr-un laborator. Susține în continuare că folosirea clorochinei este eficientă pentru tratarea COVID-19

Renumitul medic francez Didier Raoult respinge teoria că noul coronavirus provine dintr-un laborator. Susține în continuare că folosirea clorochinei este eficientă pentru tratarea COVID-19
Didier Raoult, captură video

Renumitul medic francez Didier Raoult a respins joi într-un interviu pentru BFM.TV criticile aduse în spațiul pulic la adresa Chinei, considerată de statele occidentale precum SUA sau Franța responsabilă pentru extinderea pandemiei, în condițiile în care nu ar fi luat măsuri ferme de stopare a răspândirii infecțiilor de la apariția primelor cazuri.

În cadrul interviului, Didier Raoult a luat apărarea Chinei și a lăudat capacitățile sale medicale, în timp ce autoritățile comuniste de la Beijing se confruntă cu o totală lipsă de transparență încă de la începutul epidemiei de coronavirus. El a precizat că autoritățile chineze au reușit să gestioneaze mult mai bine criza provocată de COVID-19, decât autoritățile din statele occidentale.

„Când vedeți că în China, au fost 5000 de decese în întreaga populație chineză ..,nu cred că mint mai mult decât francezii”,

Începând cu luna martie, China a fost acuzată de Statele Unite și de câțiva dintre aliații săi de faptul că a contribuit la amplificarea efectelor pandemiei. Dar când a fost întrebat despre acest subiect, profesorul Raoult a răbufnit: „Nu ți-e rușine să pui această întrebare?”.

„Nu cred ca ei (chinezii) mint mai mult decat francezii”, a spus specialistul in boli infectioase. „Toată lumea minte, mai mult sau mai puțin în legătură cu lucrurile pentru care sunteți responsabili, vi se întâmplă să mințiți, este parte a naturii umane. Deci nu știu dacă politicienii chinezi mint mai mult decât ceilalți. Nu, n-am niciun motiv să-i cred ”.

Renumitul specialist în boli infecțioase a susținut în continuare că hidroxiclorochina (un derivat al clorochininei, un medicament împotriva malariei) este eficientă în tratarea coronavirusului, concluzii care nu sunt unanime în cadrul comunității științifice: Agenția Medicamentelor a avertizat cu privire la riscurile cardiace pe care le prezintă acest medicament pentru pacienții cu Covid-19.

Didier Raoult, despre vizita făcută de președintele Emmanuel Macron

De asemenea, el a apreciat vizita efectuată de Emmanuel Macron la Institutul pe care ăl coordonează.

Emmanuel Macron „a avut dreptate să vină, a fost foarte bine”, se mândrește profesorul. „Există date pe care suntem singurii care le avem și pe care am fost fericiți să le comunicăm: cum ar fi riscul la copii, forma curbei, evoluția acesteia, strategiile terapeutice pe care le avem. Și când ne-a cerut să mergem la Palatul Elysée, nu am vorbit ca ceilalți și cred că ceea ce i-am spus lui l-a interesat. „

Cu toate acestea, recunoaște că nu știe dacă cuvintele sale l-au convins pe șeful statului sau nu. „Nu sunt suficient de naiv pentru a crede asta. Politicienii nu vă spun că vorbiți prostii. Cred că a fost interesat, că înțelege foarte bine, a spus „Este un om inteligent, atunci, cum transformă asta în politică? Este treaba politicienilor. Nu este a mea.”

Întrebat despre redeschiderea treptată a școlilor începând cu 11 mai, Didier Raoult a spus că nu este îngrijorat. El adaugă totuși: „dar ne putem răzgândi (…) Nu prezic ce se va întâmpla”. Didier Raoult consideră decizia politică extrem de „complexă”, „cel puțin la fel de complicată ca înțelegerea epidemiilor”. „Nu aș fi vrut niciodată să fac o astfel de muncă (…) Procesul de luare a deciziilor politice este foarte lent, complex, toată lumea își dă avizul în ministere. Se pare că atunci când transportatorul aeronavei a luat-o într-o direcție este complicată schimbarea. Când de fapt este destul de simplu în situația noastră. „

Didier Raoult a respins teoria potrivit căreia COVID-19 provine dintr-un laborator

De asemenea, a respins teoriile conform cărora virusul a scăpat dintr-un laborator chinez.

„Nu cred, dar sunt renegat, dacă mi se dovedește că este adevărat, mă voi răzgândi și nu va fi prima dată, dar nu mi se pare probabil”.

Didier Raoult a declarat că este impresionat de capacitățile medicale ale Chinei. În acest sens, IHU – Méditerranée Infection reprezintă doar 10% din dotarea de care dispunespitalul din Shanghai.

Potrivit acestuia, țările europene și, în special, Franța sunt „foarte mult în spate fașă de Extremul Orient”. El a spus că a fost impresionat, în timpul unei călătorii în China, în 2005, „de organizarea și strategia chineză”.

„M-a impulsionat pentru construcția IHU pe care am propus-o ministrului în 2003, pentru că aveam senzația e subdezvoltat față de ce se afla înChina. IHU este 10% din spitalul din Shanghai și mai puțin dotat decât în ​​2005 „.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“