Republica Moldova: Usatîi susține că oligarhul Plahotniuc i-a oferit peste un milion de dolari să plece din țară, pentru ca el să poată organiza proteste de amploare

Republica Moldova: Usatîi susține că oligarhul Plahotniuc i-a oferit peste un milion de dolari să plece din țară, pentru ca el să poată organiza proteste de amploare
Foto: activenews.ro

Vlad Plahotniuc a vrut să-mi dea un milion și jumătate de dolari ca să plec din țară din septembrie până în noiembrie, a declarat Renato Usatîi, potrivit protv.md.

"Mi-a făcut două propuneri, lasă tu Bălțiul și așa mai departe. Să scot toate problemele care sunt la Bălți, nu o să mai fiu atacat în presa lui Plahotniuc, însă eu trebuie să părăsesc Republica Moldova în luna septembrie, octombrie și noiembrie, deoarece el pregătește o tentativă foarte serioasă la sfârșitul lunii octombrie. Mi s-a propus un milion și 500.000 de dolari pentru această deplasare. Așa a calculat Plahotniuc. A zis să mai am și eu niște bani pentru partid și să mai iau și cu mine și așa mai departe. Un milion și jumătate de dolari, asta sunt banii, așa, cadou pentru jumătate de an”, a spus Usatîi pentru N4.

Acesta a mai precizat că Plahotniuc îl voia afară din țară pentru ca el să poată organiza niște proteste de amploare în Republica Moldova. Primarul din Bălți a mai spus că, în opinia sa, nu este exclus ca oligarhul să împiedice chiar și organizarea alegerilor prezidențiale.

”Am avut cu Plahotniuc două întâlniri, una pe 6 iunie și alta pe 10 iunie. Mi-a spus că eu cu Năstase i-am încurcat planurile, că din cauza noastră el n-a ajuns premier. Mi-a spus că are un plan pentru luna octombrie, că vor fi proteste de amploare, iar eu trebuie să părăsesc Republica Moldova. Plahotniuc mi-a zis că ar putea să-mi dea mai mulți bani, dacă mă voi retrage definitiv din politică. Urma să mai avem încă o întâlnire, dar nu am fost. Este clar că are un plan diabolic și nu este exclus să împiedice alegerile prezidențiale”, a spus Usatîi pentru N4.