Reședința care a reprezentat decorul celebrului film "Marele Gatsby" a fost demolată

Reședința care a reprezentat decorul celebrului film "Marele Gatsby" a fost demolată
Casa care a reprezentat decorul acțiunii din romanul "Marele Gatsby", scris de Francis Scott Fitzgerald a fost demolată, relatează CNN.Potrivit scriitoarei Monica Randall, casa din Long Island a fost un punct de...

Casa care a reprezentat decorul acțiunii din romanul „Marele Gatsby”, scris de Francis Scott Fitzgerald a fost demolată, relatează CNN.

Potrivit scriitoarei Monica Randall, casa din Long Island a fost un punct de reper în istoria Statelor Unite ale Americii.

„Albert Einstein, Frații Wright, familia Rockefeller și scriitorul Oscar Wilde au fost printre figurile importante ale lumii care au participat la petreceri în această casă”, a declarat Monica Randall, citată de sursa precizată.

Foto: en.wikipedia.org

Cinci case în valoare de 10 milioane de dolari vor fi construite în locul acelei case imense.

„Este într-adevăr una dintre casele pe care Fitzgerald, care atunci locuia cu chirie într-o casă din apropiere, a putut să o cunoască, să o vadă în timp ce se plimba cu barca sau în care a fost invitat cu ocazia uneia dintre acele petreceri fastuoase care se organizay pe atunci”, a declarat Paul Meteyunas, istoric și agent imobiliar.

Casa care a servit decor pentru „Marele Gatsby”, demolată

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)