Gabriela Firea, despre rezultatele exit-poll CURS-Avangarde: Spre dimineață vom ști rezultatul real al alegerilor

Gabriela Firea, despre rezultatele exit-poll CURS-Avangarde: Spre dimineață vom ști rezultatul real al alegerilor
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, actualul primar al municipiului Bucureștiului și candidata Partidului Social Democrat (PSD) pentru un nou mandat, a declarat că rezultatele reale de la alegerile pentru Primăria București vor fi cunoscute abia luni dimineață, la fel cum s-a întâmplat și în urmă cu patru ani. În plus,candidatul PSD pentru Primăria Capitaleil-a acuzat pe Nicușor Dan de o campanie murdară.

Gabriela Firea este optimistă: Spre dimineață vom ști rezultatul real al alegerilor

După închiderea secțiilor de votare, prim-vicepreședintele PSD, GabrielaFirea, candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, s-a retras în sediul din Băneasa, departe de ochii presei în așteptarea rezultatelor la alegerile locale 2020.

Având în vedere faptul cărezultateleexit-poll-ului CURS-Avangarde, pentru voturile exprimate până la 19:30, îl dau câștigător pe Nicușor Dan cu 47,2%, în timpGabriela Firea are doar 39%,prim-vicepreședintele PSD a făcut următoarele afirmații:

  • Vreau să mulțumesc tuturor românilor care au fost la vot în condiții foarte grele de pandemie când știm că mulți care voiau să ajungă s-au temut de o posibilă contaminare și au renunțat în ultimul moment
  • Membrii comisiilor preiau urnele în care se află voturi și începe numărătoare. Tradițional și din experiență vom ști spre dimineață rezultatul real
  • Orice cifre care se anunță în această seară, rezultate ale unor sondaje, nu au cum să fie cele oficiale. Sunt cifre în urma unor sondaje de opinie
  • Nu avem în această seară învinși și învingători
  • Să fie atenție cum numără voturile
  • O campanie urâtă făcută de candidatul dreptei
  • Manipularea a fost extraordinară
  • În loc de să vorbim de poluare și deșeuri, am vorbit de Ion Iliescu, de Adrian Năstase, de Liviu Dragnea care știm unde este

Pe lângă aceste declarații, Gabriela Firea a simțit nevoia să elucideze problema apei calde din Sectorul 3.

”Apa caldă nu vine de la Gabriela Firea, ci 60% de la ELCEN care aparține de Guvern, și abia 40% de la distribuția ce aparține Primăriei”, a mai spusprim-vicepreședintele PSD, GabrielaFirea.

Prima reacție a lui Traian Băsescu, după înfrângerea Gabrielei Firea

În urma afirmațiilor făcute de cătreprimarul general al Capitalei, Traian Băsescu,candidatuldin partea PMP pentru funcția de primar al Capitalei a avut o primă reacție.

”Nudoamnă, nu e ca la Geoană. Aici e treabă sigură. Deci, doamna Firea, ați pierdut. Mergeți acasă,la copii.”, a afirmat Traian Băsescu, după ce a ascultat declarațiile făcute deactualul primar al municipiului Bucureștiului, GabrielaFirea.