Roman Abramovici a încercat să negocieze pacea cu Rusia, la rugămintea Kievului. Influența miliardarului de la Chelsea a fost „limitată”

Roman Abramovici a încercat să negocieze pacea cu Rusia, la rugămintea Kievului. Influența miliardarului de la Chelsea a fost „limitată”
Un iaht cu o lungime de 140 de metri aparținând lui Roman Abramovici a acostat în sud-vestul Turciei. Sursa: Hepta.ro / Sputnik / Grigoriy Sisoev

Proprietarul lui Chelsea, Roman Abramovici, încearcă să pună capăt războiului din Ucraina, a spus purtătorul de cuvânt al miliardarului, potrivit The Guardian.

Finanțatorul ruso-israelian a fost supus presiunilor să se pronunțe în urma invaziei Ucrainei de către forțele lui Vladimir Putin, a informat AP Media.

În Parlamentul Marii Britanii a fost solicitat ca el să se confrunte cu sancțiuni în calitate de oligarh important „cu legături cu statul rus”.

Un purtător de cuvânt al proprietarului Chelsea a spus:

„Pot confirma că Roman Abramovici a fost contactat de partea ucraineană pentru sprijin în atingerea unei rezoluții pașnice și că de atunci încearcă să ajute”.

„Având în vedere miza care este în joc, vă rugăm să înțelegeți de ce nu am comentat nici situația ca atare, nici implicarea sa”.

Oficialii ucraineni i-au mulțumit lui Abramovici

Implicarea lui Abramovici a urmat o solicitare a producătorului de film ucrainean Alexander Rodnyansky. Nu au existat alte detalii despre rolul său, deși s-a recunoscut că influența lui a fost „limitată”.

Pot confirma că partea ucraineană a încercat să găsească pe cineva în Rusia care să-i ajute în găsirea unei rezoluții pașnice”, a spus Rodnyansky. El a adăugat:

„Ei sunt legați de Roman Abramovici prin intermediul comunității evreiești și i-au cerut ajutor. Roman Abramovici a încercat să mobilizeze sprijin pentru o rezoluție pașnică de atunci”.

„Deși influența lui Roman Abramovici este limitată, el este singurul care a răspuns și și-a luat asupra sa (n.r.riscul) să încerce.”

„Dacă acest lucru va avea un impact sau nu, nu știu, dar eu sunt în contact cu personalul (președintelui Ucrainei) Zelenski și știu că sunt recunoscători pentru eforturile sale”.

Abramovici s-a retras de la conducerea de zi cu zi a Chelsea sâmbătă seara, pasând administrația clubului celor care se ocupă de fundața caritabila ai echipei din vestul Londrei.

Urmăriți B1TV.ro și pe