O româncă, șefă de promoție în SUA la primul curs de instruire pentru sistemul de rachete anti-balistice Patriot: Cine este Alexandra Bălan, locotenentul care i-a fermecat pe americani

O româncă, șefă de promoție în SUA la primul curs de instruire pentru sistemul de rachete anti-balistice Patriot: Cine este Alexandra Bălan, locotenentul care i-a fermecat pe americani

Alexandra Bălan a absolvit ca șefă de promoție primul curs de instruire pentru sistemul de rachete anti-balistice Patriot organizat de United States Army Air Defense Artillery School, potrivit caleaeuropeana.ro.

Ea este o fostă elevă a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Cursurile au durat două luni și s-au desfășurat la United States Army Air Defense Artillery School. Fires Center of Excelence de la Fort Sill, Oklahoma, informează site-ul alba24.ro.

Publicația notează că, prin inteligență și prin felul ei plăcut de a fi, Alexandra Bălan i-a fermecat pe americani. Totuși, în cele din urmă, rezultatele pe care le-a obținut au propulsat-o în fotoliul de șefă de promoție.

„Nu puteam să nu o felicităm pe locotenent Alexandra Bălan. Ea a absolvit ca șefă de promoție primul curs de instruire pentru sistemele de rachete anti-balistice Patriot organizat de United States Army Air Defense Artillery School. Mult succes în continuare!”, arată postarea Ambasadei SUA la București, pe Facebook.

Cu un an în urmă, Alexandra Bălan a urmat un curs de carieră în SUA, timp de șase luni, pe care l-a terminat, de asemenea, ca șefă de promoție. Atunci a fost la Washington și a vizitat, printre altele, Pentagonul.

În prezent, Alexandra locuiește în Buzău, acolo unde lucrează la o unitate militară. A absolvit cursurile Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia în 2011 și a urmat apoi Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă”, lucrând în prezent pentru Forțele Aeriene Române.