Rusia ia măsuri extrem pentru a opri răspândirea coronavirusului: Toți străinii infectați vor fi extrădați

Rusia ia măsuri extrem pentru a opri răspândirea coronavirusului: Toți străinii infectați vor fi extrădați
foto: Facebook @ for.vladimir.putin

Rusia ia toată măsurile posibile pentru a se asigura că nu va fi afectată de epidemia de coronavirus care a ucis peste 360 de persoane în China. După ce a închis graniția cu China și a oprit legăturile direct între cele două state, Moscova a decis acum să și expulzeze toți străiniii infectați cu acest coronavirus.

Doi pacienţi infectaţi au fost înregistraţi în mod oficial în Rusia vineri. Ambii sunt cetățeni chinezi și au fost plasaţi la izolare în spitale din regiunea Tiumen, în Ural, unul la Cita, celălalt în Extremul Orient rus.

Noul coronavirus ”a fost adăugat deja pe lista bolilor deosebit de periculoase. Acest lucru ne permite să procedăm la expulzarea străinilor infectaţi şi să punem în aplicare măsuri speciale precum plasarea la izolare şi în carantină”, a dezvăluit premierul rus Mihail Mişustin într-o reuniune guvernamentală transmisă în direct la televiziune, conform G4Media.

Mihail Mişustin a anunţat tot luni că a semnat un plan naţional de luptă împotriva epidemiei şi a dat asigurări că ”situaţia este sub control” în Rusia şi că aceasta dispune de ”toate medicamentele şi mijloacele de protecţie necesare”.

Moscova a adoptat săptămâna trecută o serie de măsuri, între care închiderea celor aproximativ 4.250 de kilometri de frontieră cu China, întreruperea legăturilor feroviare, restricţionarea zborurilor sau reimpunerea regimului vizelor turiştilor chinezi, numeroşi în Rusia, şi suspendarea emiterii vizelor muncitorilor care provin din China.

Urmăriți B1TV.ro și pe