Rusia, gata de război. Vladimir Putin a dat ordinul, după cele mai recente acțiuni NATO

Rusia, gata de război. Vladimir Putin a dat ordinul, după cele mai recente acțiuni NATO
Imagine publicată de autoritățile americane în 30 august, cu doi dintre pucașii marini ai SUA care au adus omagii militarilor căzuți în atentatele teroriste din Kabul. Foto: Hepta.ro / DPA Images

Rusia se simte amenințată de activitatea aliaților NATO în apropierea frontierelor sale, motiv pentru care adminsitrația de la Moscova a solicitat consolidarea capacității de luptă a trupelor și a forțelor nucleare. Serghei Șoigu, ministru al Apărării, a făcut anunțul.

„Situaţia politico-militară dificilă în lume şi creşterea activităţii ţărilor NATO în apropierea frontierelor ruse dictează necesitatea unei dezvoltări calitative sporite a forţelor armate”, a declarat minsitrul rus într-o reuniune cu corpul de ofițeri, potrivit Agerpres.

Investiții importante pentru armata rusă

În baza strategiei Ministerului Apărării, 70% din armament a fost modernizat și 86% din arsenalul strategic, cu accent deosebit pus pe rachetele hipersonice.

Anul trecut, rușii au început testele pentru noua rachetă hipersonică Zircon, care va fi amplasată pe submarine. Ea are o viteză de 5 ori mai mare decât cea a sunetului, deci atinge peste 6.200 de kilometri pe oră. Noua armă va intra în dotarea armatei, în mod oficial, de la începutul lui 2022.

Și SUA vrea să se echipeze cu rachete hipersonice, dar aceste ambiții încă sunt în așteptare. Pentagonul s-a plâns luna trecută de prețul prea mare al rachetelor, de zeci de milioane de dolari bucata. Astfel, s-a cerut companiilor producătoare să ia cât mai rapid măsuri pentru diminuarea tarifelor.

Ultima oră
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale