Rusia încearcă să revină în fotbalul din Europa! Trei ore de discuții față în față la UEFA

Rusia încearcă să revină în fotbalul din Europa! Trei ore de discuții față în față la UEFA
Președintele FIFA, Gianni Infantino, și Vladimir Putin, fotografiați în iulie 2018, după finala Cupei Mondiale din Rusia. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Liewig Christian

Uniunea de Fotbal a Rusiei încearcă să își facă revenirea în fotbalul internațional din Europa, iar marți s-a întâlnit la UEFA cu mai mulți oficiali, transmite The Guardian.

Uniunea de Fotbal a Rusiei încearcă să revină în fotbalul din Europa

După cele trei ore de discuții față în față de la UEFA, vicepreședintele Uniunii de Fotbal a Rusiei, Aleksandr Alaev, a refuzat să facă declarații de presă, potrivit Associated Press.

Au fost primele discuții de acest gen după momentul de luna trecută, când Rusia și-a retras amenințarea că ar intenționa să părăsească UEFA și să se alăture Confederației Asiatice de Fotbal.

Echipele rusești sunt interzise în competițiile UEFA și FIFA, în contextul războiului din Ucraina, și în prezent nu există o modalitate de a se reveni asupra deciziilor, decizii care au fost menținute de cea mai înaltă instanță de judecată din sport.

La câteva zile după lansarea invaziei ruse în Ucraina, mai multe echipe naționale – printre care Polonia, Elveția și Albania – au refuzat să mai joace partidele pe care urmau să le dispute împotriva Rusiei.

Interdicțiile impuse de UEFA și FIFA pe 28 februarie au fost atacate la Curtea de Arbitraj Sportiv, dar judecătorii au fost de acord că ar exista consecințe „ireparabile și haotice” dacă echipelor rusești li s-ar permite să participe în continuare în competițiile internaționale.

Echipele naționale de fotbal masculin și feminin ale Rusiei au fost excluse din calificările la Cupa Mondială, iar rusoaicele au fost date afară și de la Euro 2022, competiție la care se calificaseră deja. Cluburile rusești au fost interzise și ele în întrecerile continentale.

În plus, UEFA a pus capăt acordurilor de sponsorizare cu Gazprom, gigantul energetic al Rusiei, a mutat finala Ligii Campionilor de pe stadionul lui Zenit Sankt Petersburg și a eliminat clubul din grupele actualei ediții.

Urmăriți B1TV.ro și pe