Rusia reacționează după noile sancțiuni americane: Nu vom lăsa acest atac fără un răspuns dur

Rusia reacționează după noile sancțiuni americane: Nu vom lăsa acest atac fără un răspuns dur

Statele Unite au sancționat 24 de ruși, inclusiv oligarhi și oficiali guvernamentali, și 14 grupuri pentru că au participat la „atacurile” Rusiei împotriva „democrațiilor occidentale”. Rusia, în replică, promite ”un răspuns dur”.

”Nu vom lăsa atacul actual sau orice nou atac antirus fără un răspuns dur”, a transmis Ministerul rus de Externe, într-un comunicat citat de AFP.

Mai mult, diplomația rusă i-a acuzat pe decidenții de la Washington de furt: ”Pentru că nu a obţinut niciun rezultat cu cele 50 de serii de sancţiuni precedente, Washingtonul continuă să sperie cu refuzul vizelor SUA, ameninţă afacerile ruseşti cu blocarea activelor şi bunurilor, dar uită că rechiziţionarea proprietăţii private şi a banilor altora se numeşte furt”.

Moscova a mai acuzat Statele Unite că ”utilizează metode administrative pentru a elimina concurenţi pe pieţele străine” și că intră în categoria țărilor ”inamice ale economiei de piaţă şi concurenţei libere şi cinstite”.

”Nicio presiune nu va face să devieze Rusia de la drumul pe care şi l-a ales. Ea nu va face decât să demonstreze incapacitatea Statelor Unite de a-şi atinge ţelurile şi să consolideze societatea rusă”, a mai afirmat diplomaţia rusă.

Ministerul condus de Serghei Lavrov a sfătuit Washingtonul să renunțe la iluzia că poate discuta cu Moscova folosind limbajul sancțiunilor.

Tags:
Ultima oră
22:56 - Garda Forestieră Suceava susține că nu a identificat nereguli sau tăieri ilegale de arbori pe fondul forestier unde au fost agresați un activist și doi jurnaliști
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)