Rusia se grăbește să plece. Tolstoi: „Rusia s-a retras din Consiliul Europei, acum următorul pas este retragerea din OMC și OMS, care au neglijat toate obligațiile față de țara noastră”

Rusia se grăbește să plece. Tolstoi: „Rusia s-a retras din Consiliul Europei, acum următorul pas este retragerea din OMC și OMS, care au neglijat toate obligațiile față de țara noastră”
Foto: DPA Images / -

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a transmis Dumei de Stat o listă a acordurilor Rusiei cu organizațiile internaționale pentru eventuala lor denunțare. Se va discuta și despre retragerea din Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și Organizația Mondială a Sănătății ( OMS ).

De ce autoritățile vor să înceteze cooperarea cu OMC

Vicepreședintele Dumei de Stat a declarat că aceste organizații ar fi neglijat obligațiile față de Federația Rusă : „Rusia s-a retras din Consiliul Europei, acum următorul pas este retragerea din OMC și OMS, care au neglijat toate obligațiile față de țara noastră”, a spus Tolstoi.

Potrivit celor menționate de Tolstoi, revizuirea tratatelor este necesară pentru că „nu aduce beneficii, ci prejudicii directe” țării.  Autoritățile susțin că sancțiunile aplicate pe scară largă distrug sistemul de reguli OMC.

La ce schimbări să se aștepte Rusia

Conform informațiilor oferite de UNIAN anterios, Organizația Mondială a Sănătății a susținut o rezoluție care ar izola aproape complet Rusia de OMS. Ca urmare a deciziei finale, asupra proiectului documentului înaintat de Ucraina, OMS ar putea să schimbe locația biroului de la Moscova și să refuze organizarea și desfășurarea seminariilor, conferințelor pe teritoriul Federației.

Documentul intitulat „Urgență de sănătate în Ucraina și țările vecine cauzată de agresiunea rusă” a fost adoptat de membrii Comitetului Regional al OMS pentru Europa: 43 de țări au votat „pentru” și doar trei – Federația Rusă, Belarus și Tadjikistan – „împotrivă”. 2 s-au abținut.

Urmăriți B1TV.ro și pe