Rușii au „deportat forțat” toți medicii de la Mariupol: numărul victimelor va crește

Rușii au deportat forțat toți medicii de la Mariupol: numărul victimelor va crește
Foto: Hepta/Leon Klein / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM.

Consilierul primarului orașului Mariupol, Petr Andriushchenko, susține  că trupele ruse au „deportat forțat” tot personalul medical din regiunea blocată.

Potrivit  acestuia, locuitorii orașului nu au acces la asistența medicală și nu pot să apeleze la ajutorul medicilor.

Locuitorii Mariupolului au rămas fără medici

„Toți medicii, împreună cu personalul medical, au fost deportați la Donețk, așa că nu există medici sau spitale în oraș. Este imposibil să obții recomandări de la medici, ca să nu mai vorbim de îngrijiri medicale de înaltă calitate, chiar de proastă calitate”, a menționat consilierul Andriushcenko.

Potrivit consilierului, forțele Federației Ruse au amenajat tabere de filtrare de-a lungul perimetrului orașului. În același timp, a remarcat Andryushchenko, există risul deportărilor din regiunile centrale ale Mariupolului.

„Peste 22.000 de cetățeni au murit în urma invaaziei ruse. Acest număr va crește din cauza lipsei de îngrijiri medicale”, a adăugat Andryushchenko.

Ucrainenii deportați ilegal de forțele Federației Ruse sunt trimiși în cele mai îndepărtate și nefavorabile regiuni ale țării agresoare.

Oamenii sunt trimiși în Siberia, Cecenia, Orientul Îndepărtat și Caucazul de Nord, informează The Independent, citând documente oficiale de la Kremlin.

Ucrainenii, trimiși în cele mai îndepărtate regiuni

Jurnaliștii publicației britanice au obținut acces la decretul autorităților ruse privind relocarea forțată a 95.739 de locuitori ai regiunilor Donețk și Lugansk.

Potrivit ziariștilor, decretul respectiv arată că ‘ținând cont de situația din Ucraina’, Federația Rusă ‘coordonează repartizarea‘ cetățenilor în zonele îndepărtate ale Federației Ruse’ și a cerut autorităților să „asigure primirea” a 95.739 de persoane.

În același timp, pentru ucraineni au fost alocate 11.398 de locuri, în Siberia, 7.218 în Orientul Îndepărtat și 7.023 în Caucazul de Nord. Printre regiunile în care mai sunt trimiși civilii ucrainenii se numără și Cecenia, Ingușeția și Daghestan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)