Sărbătorile tradiționale de Crăciun și Anul Nou din Sankt Petersburg vor fi anulate. Banii se vor duce în echipamente pentru soldații recent mobilizați

Sărbătorile tradiționale de Crăciun și Anul Nou din Sankt Petersburg vor fi anulate. Banii se vor duce în echipamente pentru soldații recent mobilizați
Sursa Foto: Flickr.com

Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime din Rusia, va renunța la toate festivitățile sale tradiționale, inclusiv la concertul anual de Anul Nou din Piața Palatului și la recepția caritabilă de la Palatul Tauride, iar toți banii alocați anterior pentru festivități vor fi canalizați pentru finanțarea voluntarilor și trupelor mobilizate în cadrul „operațiunii militare speciale” din Ucraina, au transmis vineri autoritățile municipale într-un comunicat, informează TASS.

Sankt Petersburg renunță la festivitățile de Anul Nou

Această decizie vine în contextul în care există numeroase relatări conform cărora soldații ruși recent mobilizați nu dispun de echipamente, uniforme și provizii medicale.

„În timpul unei ședințe a guvernatorului Alexander Beglov cu membri ai administrației municipale s-a decis anularea evenimentelor programate anterior dedicate festivităților de Anul Nou”, se arată în comunicat.

„Toate fondurile disponibile vor fi canalizate într-un [cont] special al orașului Sankt Petersburg care stipulează echipament și echipament suplimentar pentru voluntari și cetățeni mobilizați”, a declarat Alexander Beglov.

Anterior, s-a precizat că toți cetățenii mobilizați din Sankt Petersburg vor primi o primă de 100.000 de ruble (peste 1.600 de dolari), în timp ce voluntarii vor primi prime de 300.000 de ruble (peste 4.800 de dolari).

Urmăriți B1TV.ro și pe