Scandalul FACEBOOK – Cambridge Analytica: Fiul fostului ministru Mureșan a murit otrăvit

Scandalul FACEBOOK - Cambridge Analytica: Fiul fostului ministru Mureșan a murit otrăvit

Christopher Wylie, angajatul Cambridge Analytica ce stă în spatele furnizării în spaţiul public a informaţiile privind furtul de date personale făcut de companie, a făcut noi dezvăluiri interesante în cadrul audierii din Parlamentul Britanic.

Acesta a susţinut că Cambridge Analytica „a utilizat serviciile firmei private de inteleginţă Black Cube din Israel”. Aceasta este exact companie anchetată de DIICOT în România pentru spionarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi de asemenea a fost implicat şi în scandalul Harvey Weinstein.

Black Cube a fost aparent contractată pentru sparge conturile actualului preşedinte nigerian Buhari pentru a face rost de datele sale medicale şi de mailurile private.

Cristhopher Wylie a sugerat că predecesorul său la Cambridge Analytica ar fi fost omorât prin otrăvire după o afacere care a mers prost. Acesta este chiar Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureșan, care a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Kenya în 2012. (Detalii AICI)

Acesta a susţinut că Dan Mureşan lucra cu un politician local, iar în aceste circumstanţe nu eşti plătit pentru munca ta, dar poţi câştiga contracte ulterior. Wylie susţine că afacerea a mers prost şi astfel Mureşan a fost asasinat. Acesta a mai sugerat şi că poliţia a fost mituităpentru a nu intrat timp de o zi în camera românului.

Wylie a mai precizat că firma sa a lucrat cu compania canadiană AggregateIQ pentru un soft numit Ripon care să identifice votanţii republicani înainte de alegerile prezidenţiale din 2016.

Înainte de aceste audieri, fostul consultant a făcut public faptul că Cambridge Analytica a folosit date private obţinute prin intermediul Facebook pentru a îl ajuta pe Donald Trump în alegerile din 2016.

Ultima oră
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”