Scene de film la atacul din Kenya: Un băiat de 4 ani i-a convins pe terorişti să-i cruţe familia. Atacatorii şi-au cerut iertare şi i-au dat batoane Mars

Scene de film la atacul din Kenya: Un băiat de 4 ani i-a convins pe terorişti să-i cruţe familia. Atacatorii şi-au cerut iertare şi i-au dat batoane Mars
Un băieţel de 4 ani de origine britanică i-a impresionat pe teroriștii care urmau să-i ucidă mama și sora de 6 ani, reușind să le salveze, astfel, viața. Micuțul Elliot Prior se afla în mall-ul din Nairobi,...

Un băieţel de 4 ani de origine britanică i-a impresionat pe teroriștii care urmau să-i ucidă mama și sora de 6 ani, reușind să le salveze, astfel, viața.

Micuțul Elliot Prior se afla în mall-ul din Nairobi, în momentul în care trupele islamist a luat cu asalt Westgate, sâmbătă.

Băiatul se afla împreună cu mama sa şi cu sora lui de 6 ani, la cumpărături, în supermarket-ul din mall.

Când au auzit împuşcăturile, toţi trei s-au adăpostit după o ladă frigorifică şi au stat ascunși aproape o oră, după care teroriştii Al-Shabab i-au descoperit.

Femeia și-a apărat cei doi copii, dar unul dintre terorişti a împuşcat-o în picior.

În acel moment, micuțul Elliot a ieșit din spatele ladei frigorifice și le-a spus încruntat teroriștilor că sunt niște monștri.

„Eşti un om foarte rău!”, i-a spus băiețelul teroristului care îi amenința cu arma.

Scena care a urmat pare a fi desprinsă din filme. Atacatorii au lăsat armele jos, ba mai mult, și-au cerut iertare de la băiat și de la familia lui.

„Te rog, iartă-mă. Noi nu suntem nişte monştri” şi, în mod cu totul neaşteptat, le-a oferit copiilor batoane de ciocolată Mars, scrie Daily Mail.

În plus, teroriştii au încercat s-o convingă pe mama copiilor să se convertească la Islam. Aceștia i-au spus că „religia musulmană nu este o religie rea”.

„O să ne iertaţi? O să ne iertaţi?”, au întrebat-o teroriştii, după cum a povestit femeia publicaţiei The Independent.

„Mi-au spus că ar trebui să îmi schimb religia şi să trec la Islam. Bineînţeles că eram în stare să le spun ce doreau ei să audă, numai să ne lase să plecăm”, a relatat apoi femeia.

 

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)